Mitt Liv

Berättat av Leah

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Kära dagbok, 1/4 2050

Idag har jag varit på jobbet i sju timmar och fått in många hundar på passning. Dem alla nio hundarna var glada och var redo att spendera sin dag på vårt hunddagis. När alla hundarna sedan var hämtade så åkte jag hem till min lägenhet och matade mina kaniner som bor i min lägenhet. Jag bor i Malmö i ett höghus och lever med mina två kaniner. Sedan åt jag middag (vegetariskt eftersom jag är vegetarian) som var ris med jordnötssås, quorn som är ett sorts svampprotein och grönsaker. Det är ganska många som är vegetarianer nu för tiden eftersom att allt fler börjar tänka på klimatkriserna. Jorden mår inte så bra just nu, eftersom att vi fortfarande inte har lagt av med dem fossila bränslena även fast vi har kommit en bit på vägen. Målet är att 2055 ska vi helt sluta med fossila bränslen i Sverige och om alla anstränger sig så tror jag att det kan ske. Nästan alla bilar på vägen är nu eldrivna men inte alla. Det är fortfarande krig i stora delar av världen men inte längre mellan Ukraina och Ryssland, utan mer i andra världsdelar som inte är Europa. Livet nu är ganska bra men jag har inga barn och är singel.

Jag drömmer om att hitta en partner, fred i världen och kanske ett större hus med fler djur. En del vänner har jag, vissa fortfarande från grundskolan men många är nya från vuxenlivet och jobbet. Mitt liv är bra och jag jobbar med ett jobb som jag tycker är väldigt kul. Snart hoppas jag att allt kan bli bra igen.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Leah

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/01080

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!