Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2011. Ljungbyskolan. LJ11.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.11.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Elsa, jag är 12 år och fyller år i februari. Något lite o andligt om mig är att jag är trilling, det är typ som tvilling fast man är tre istället för två. Mina trillingsystrar heter Ebba och Tyra. Jag har en storasyster på 15 år som heter Maja. Jag har också två bonussyskon som heter Algot och Moa, Algot är 16 år och Moa är 14. Min mamma heter Annika, min pappa heter Henrik och min bonusmamma heter My. Min mamma och pappa är skilda så varannan vecka bor jag på en gård i Töringe som kallas för Rullan med Pappa, My och alla mina syskon/bonussyskon och varannan vecka i ett radhus i Falkenbergs stad med min Mamma och mina syskon. Jag gillar att läsa romanser, spela pingis, springa i skogen, vara med vänner och teckna olika människor. Jag läser franska som ett extra språk. På gården har vi flera höns, fem ankor och tre katter som heter ching, chong och pärlan. En av mina favorit rätter är lövbiff med örtsmör, bearnaisesås och hasselbackspotatis. Mina bästa kompisar heter Nellie och Alva, vi går i samma klass.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Det här är en dag i mitt liv, det är sista fredagen på höstlovet och jag ska på kvällen springa ett lopp på 5km. Loppet hette halloweenloppet 2023 och arrangerades av Falkenbergs origenteringsklubb.

Jag vaknar genom att min trillingsyster Ebba väcker mig 08.30 och säger att hon ska äta frukost. Jag hade lovat dagen innan att jag skulle äta med henne. Jag gick ner från våningssängen och drog på mig min morgonrock sedan gick jag ner till köket. Vi tog fram bröd, flingor, mjölk och potatissallad. Min syster Ebba tog en skål med flingor medan jag tog en macka ock la potatissallad på. När vi hade ätit färdigt och dukade undan så kom min storasyster Maja ner för trappan hon blev lite arg för att vi inte hade sagt till att vi åt frukost men det var för att vi trodde att hon var på roddträningen (som det känns som att är på varje morgon). Jag gick och borstade tänderna och skölde ansiktet för att jag var så varm. Cirka 5 minuter senare gick jag upp till mitt rum igen och sa till min andra trillingsyster som låg i sängen med sin platta (typ en iPad fast från märket Samsung) och tittade på Netflix att hon nog borde äta frukost snart. Efter Tyra hade gått ner så tog jag på mig mina blå Levi’s jeans och en grå hoddie. Efter det så gick jag ner och hämtade min platta och hörlurar, sedan la jag mig i min säng och tittade på Ginny and Georgia (en engelsk serie från Netflix). Jag tittade på serien ett tag tills att Ebba skulle åka iväg till Malmö med min bonusmamma My och mina två bonussyskon Moa och Algot. Jag sa hejdå till Ebba och sedan satte mig i en av de lila fåtöljerna i vardagsrummet med min bok jag läser. Boken är den sjätte boken i en romans serie som heter ”Familjen Bridgetton”.

Sedan efter en timme typ så var det dags för lunch, vi satte in en fiskgratäng i ungen som mamma hade köpt dagen innan. Mamma som är konditor var fortfarande på jobbet. När vi sedan hade ätit klart och hade dukat undan så satte jag mig tillrätta igen i fåtöljen och började träna på franskaläxan. När jag tränat klart på franskan så kom mamma med sin cykel, hon ställde in den i förrådet och gick sedan in till mig, Tyra och Maja. Hon hade med sig fyra bitar av en paj med degistivkexsbotten med någon slags citronkräm, den var jätte god men efter några skedar av pajbiten så blev det lite för mastigt. När vi hade fikat klart skulle vi packa in våra packade påsar i bilen och sedan åka till pappa, mamma och pappa är skilda så vi är varannan väcka hos dem. När vi kom fram så bar vi in våra saker i huset, kramade mamma hejdå och gick sedan upp med min väska för att packa upp.

Efter en timme så kom pappa hem från sitt jobb, han hade ont i huvudet så han la sig i sin säng för att vila. Medan han vilade så stekte Maja och Tyra pannkakor som mellanmål, vi behövde ett redigt mellanmål för att vi på kvällen skulle springa ett lopp på 5km. Pannkakorna var goda men det fanns ingen sylt så vi fick istället ta vanligt socker på. Efter mellanmålet gick jag upp på mitt rum la mig i min säng och fortsatte titta på Ginny and Georgia.

När pappa hade vilat klart så tog jag på mig mina idrottskläder och packade en ryggsäck med lite kläder som jag skulle kunna ta på mig efter loppet när vi skulle vänta på att pappa skulle springa klart milen. När alla packat klart så åkte vi iväg mot slätten. När vi kom fram så hämtade och nålade vi fast våra nummerlappar i kläderna sedan gick vi till starten. Loppet började och vi sprang, vi sprang i mörker så man hade en pannlampa på sig. Det hade regnat dagen innan så det var mycket djupa pölar i skogen. Efter 4,5 km så var man rätt tröt i benen men man ville verkligen komma fram. När jag såg målet började jag spurta. Min syster Tyra sprang bredvid mig men jag kom i mål en sekund snabbare än henne (40,19 min).

När man hade sprungit klart så fick man en gratis fralla och en kopp med varm blåbärssoppa. Frallan var väldigt god men jag gillar inte riktigt blåbärssoppa så jag drack halva och gav den senare till Maja. Vi ställde oss vid målet och började heja på några random löpare. Efter ungefär tjugo minuters väntan kom pappa i mål, han tog en fralla och blåbärssoppa och sedan gick han till oss. Vi stretchade lite medan pappa åt upp och sedan började vi gå mot bilen. Till kvällsmat så åkte vi till stationsgrillen, jag beställde köttbullar med mos och lingon. När vi fått maten så hoppade vi in i bilen och åkte väldigt utmattade och kalla hemåt.

När vi kommit hem så hoppade jag snabbt in i duschen, vi har tre badrum så jag, Tyra och Maja duschade först och pappa sedan. När alla var rena och vara så satte vi oss framför teven och började äta. Vi tittade på en film som hette ’Min låtsasfru’ från Netflix. När alla ätit klart så borstade vi tänderna och sedan gick vi och la oss. Jag somnade nästan direkt som jag la huvudet på kudden.

Publicerat

18 december 2023

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05622

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ljungbyskolan

Klass

LJ11

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6433 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!