Mitt Liv

Berättat av Christian

Född 2010. Södertörns friskola. 22GP.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.09.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min Dag

Hej, mitt namn är Christian och nu ska jag sammanfatta en vanlig dag i mitt liv.

Jag börjar min dag med att naturligtvis vakna upp, jag brukar vakna upp vid 6:40 eller 6:30. När jag väl har vaknat upp så brukar jag ta min telefon för att kolla upp vad jag har fått för notiser eller så kollar jag på sociala medier. Jag brukar vanligtvis ha frukost vid 7:00 eller 7.40. Det uppenbarligen beror på vilken dag det är. Ett vanligt frukostmåltid för mig är omelett med rostat bröd och finhackade körsbärstomater. Ibland äter jag engelsk frukost eller pannkakor.

Efter frukost brukar jag klä på mig och förbereda mig själv för att åka till skolan. Jag brukar välja mina kläder beroende på vädret. Jag gillar att ha på mig jeans, t-shirt och en tjock tröja. Majoriteten av tiden så jag brukar få skjuts. Om min pappa inte hinner skjutsa mig så tar jag buss och tåg. Jag brukar åka vid 7:20 eller 7:30.

När jag väl har anlänt så har jag ca 15-20 minuter över.

Innan vi börjar med den första lektionen så behöver vi lämna in alla mobiler för att de inte ska kunna distrahera oss.

Ett normalt skoldag för mig är ungefär 5-7 timmar.

Efter skoldagen är slut så brukar jag alltid få skjuts, så jag åker inte buss eller tåg när jag är på väg hem. När jag väl har anlänt hem så först och främst brukar jag klä av mig för att sätta på mig ett par rena kläder. Mamma brukar ge mig mellis för att orka resten av dagen. Jag gör mina läxor och sedan vilar jag innan den sista aktiviteten för dagen vilket är hockeyträningen.

Mina träningar brukar bestå av tre delar vilka är: uppvärmningen, ispassen och fyspassen så klart. Så mitt träningspass är ungefär 2-3 timmar lång. Jag åker till mina träningar eftersom jag vill bli bättre på hockey.

När jag väl har kommit hem från min träning äter jag middag. Jag älskar kött och jag behöver äta det efter passet. Mina favoriträtt består av: pasta, oxfilé och kycklingvingar med dippsås.

Läggdags för mig är ungefär 22:00. På helgerna lägger jag mig bara när jag är trött. Om jag har träning nästa dag så lägger jag mig samma tid som på vardagarna.

Jag har nog med kompisar som jag brukar hänga med på rasterna. På träningarna har jag också nog med vänner.

Jag trivs bra både hemma, på skolan och på träningarna. Jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda.

Publicerat

13 december 2023

Berättat av

Christian

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05608

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22GP

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6433 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!