Mitt Liv

Berättat av Emilia

Född 2013. Furutorpskolan 4-6. 4B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.04.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej! Jag heter Emilia och jag är 11 år. Jag bor på Havrevägen och Vasagatan i Vinslöv.

Morgon:

Jag blir väckt av min pappa klockan halv sju på morgonen, sen går jag och äter frukost. Jag äter havregrynsgröt med mjölk och socker och sedan ett glas mjölk. Efter det så går jag och borstar tänderna. När jag har gjort det tar jag på mig mina kläder. Jag valde ett par jeans med fjärilar och en vit tröja, sedan tog jag en tjocktröja över. När jag var klar kollade jag lite på sms och youtube. Därefter cyklade jag till skolan, det är ganska långt till skolan från min pappa.

Skolan:

Först när vi kommer till skolan brukar vi kolla på våra telefoner. När vi började lektionerna hade vi svenska och då hade vi tyst läsning. Nästa lektion så hade vi bild och då ritade jag ett öga och en näsa. Därefter så hade vi matte, på matten räknade vi blandade uppgifter. Sen så hade vi SO, då började vi jobba med judendomen. Sist så hade vi NO och då så skrev vi fakta om varsin insekt och då skrev jag om en allmän dagslända. På rasten så leker jag med mina kompisar, ibland leker vi på gungorna. Vi använder kanon/projektor, chromebook och vi har vår lärares dator som hon eller han tar fram uppgifter på. Jag tyckte att denna skoldagen var bra.

Hemma:

Efter skolan så var jag hos frisören och då färgade jag rosa slingor i mitt hår, sen gick jag ut i trädgården och gjorde lite volter medan jag lyssnade på musik. På kvällen hade jag dans i en timme, det var kul. Hos min pappa bor jag i ett enplanshus med fem familjemedlemmar. Men hos mamma bor jag i ett tvåvåningshus med sex familjemedlemmar. Innan var vi 7 stycken men min katt dog precis, han hette Aslan. Jag har tre småbröder, de heter Elwin,Lennox och Dante. Jag har också en hund som heter Luna, hon är en mops och de är jättesöta. Hemma hjälper jag till med att gå ut med hunden och ibland med maten. Jag umgås med min familj och mina kompisar. På kvällen använder jag min telefon och äter kvällsfika, sen går jag och lägger mig klockan nio på kvällen.

Mvh Emilia!

Publicerat

5 juni 2024

Berättat av

Emilia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/07238

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Furutorpskolan 4-6

Klass

4B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!