Mitt Liv

Berättat av Molly

Född 2012. Mohedaskolan. 5:an.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

flera dagar i februari

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Mina föräldrar är skilda och det är ganska olika men jag ska berätta om när jag är hos min mamma. När jag vaknar så går mitt alarm klockan 06:40. Sen brukar jag kolla på min mobil, jag brukar titta på tiktok eller instagram. Sen vid typ 06:52 går jag upp och går på toa. Sen går jag in till mitt rum för att sminka mig vid mitt sminkbord. Jag brukar bara ta concealer och sen resten senare. Medan jag sminkar mig så sätter min mamma in ett bröd i rosten. När jag är klar klär jag på mig, jag brukar ha bootcut jeans eller flared leggins. Idag tog jag på mig mina favorit byxor, det är ett par flared leggins. Och en vit levis t-shirt med en svart zip up hoodie. Annars brukar jag typ alltid ha på mig En Stockholms stil tröja typ. Den är randig med svart och vit. Men det är en tröja jag ALLTID har på mig, Den är beige och man ser igenom den lite. Det är en tjocktröja. När jag har valt kläder så går jag och äter, jag brukar äta en rostad macka med smör och banan. Sen fortsätter jag sminka mig medan min mamma åker till jobbet. Sen vid 07:40 så borstar jag tänderna och går på toa och sen så går jag till skolan vid 07:55 men det blir alltid 08:02.

Jag tar mig till skolan genom att gå och det tar ungefär 10 minuter, på sommaren så brukar jag cykla. I skolan så har vi vanliga lektioner som är nästan en timme var. Våra raster brukar vara runt 20-25 minuter. Jag tycker vi får god lunch men vissa tycker inte det. Jag skriver detta på en onsdag så det betyder att vi har idrott sista lektionen. Sen går jag hem. Jag brukar inte hänga med kompisar för jag har bara en. Hon heter Bonnie. När jag kommer hem så går jag på toa och sen så går jag till köket för maten i skolan blir man inte mätt av. Jag brukar göra snabbnudlar som kostar 7 kr eller äter jag 3 till 4 majskakor. Jag dricker typ alltid saft. Det är en fun light saft och just nu har jag smaken mandarin madness hemma. Medan jag äter sitter jag i köket och tittar på tiktok. När jag är klar så går jag in på mitt rum och antingen sätter mig på min stol vid mitt sminkbord och tittar på tiktok eller använder min mammas jobbdator för att titta på youtube eller spela sims 4, eller så lägger jag mig i sängen och skrollar tiktok. Jag spelar 2 spel. Jag har jättemånga mobilspel men jag spelar typ bara Merge the jelly och State.io. Jag får inte ha mobilen vid matbordet när vi äter kvällsmat. Det är fredag nu när jag skriver och min 17 åriga brorsa kommer hem idag. Han kommer hem på fredagar för han går på gymnasium. När vi äter kvällsmat samlas hela familjen i köket och äter. Vi äter typ alltid någonting med kött eller kyckling. Jag brukar inte äta grönsaker men jag gillar många olika, som morot, haricots verts och gurka. När jag har ätit upp, eller när alla har ätit upp så sätter jag min tallrik på diskbänken. Jag skulle inte säga att jag hjälper till så mycket men jag hjälper ändå till mycket. Konstigt jag vet, men jag sätter in och ut disken ibland och bäddar av sängen och till och med ibland dammsugar. Man har väldigt tur om man ser mig städa mitt rum för det är väldigt stökigt fast ibland försöker jag. Sen händer det inte mycket mer än att jag tittar på tv med min mamma eller skrollar på mobilen. Jag har en duolingo streak på 33 dagar idag, det är första mars och det är skottår och snart påsklov. Sen går jag och lägger mig vid kl 10 men mamma vill att jag ska gå och lägga mig 9. Det var allt, sen går det bara om och om igen.

Publicerat

25 mars 2024

Berättat av

Molly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/07010

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Mohedaskolan

Klass

5:an

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!