Mitt Liv

Berättat av Melissa

Född 2012. Mohedaskolan. 5:an.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem

I mitt hus bor jag Melissa mina små syskon Jasmine som är 10 år Kevin som är 8 år och mamma Annika, pappa Jonas. Jag har bort i mitt hus hela mitt liv.

Hemma hos mig går man först in i hallen sen om man går höger så går man in i köket och där vi gör läxorna. Om man går vänster så kommer man till TV rummet tittar vi på teve efter det kommer ute rummet där är typ som en sport rum där har vi trummor, piano, stuts matta, air flow ett luft golv, teve och soffa och playstation som kevin spelar fortnite och andra saker sen har vi ett lång bord också. Men on man går rakt fram i hallen så kommer man till tvättstugan och där har vi tvätt maskin och torktumlare, efter det kommer toaletten.

Om man går upp för trappan så kommer man till Jasmines rum det år det största rummet vidare kommer man till mammas och pappas sovrum. När man kommit upp är hallen och ett badrum med handfat, toalett och en dusch. På ovanvåningen finns även Kevins sovrum och mitt eget sovrum.

Det är sex rum nere och fem run där uppe jag har inte räknat med hallarna.

Jag har ett eget rum och sover där också.

Jag har två fönster i mitt rum, och det ena fönstret ser jag Sandras hus och klintaberget långt bort. I det andra fönstret ser jag gräsmattan, sjön, väg, bilar och våra övriga byggnader.

Jag gör gymnastik och dansar i uterummet, sminkar mig i mitt rum, tittar på tv.

Min favoritplats i hemmet är mitt rum.

Jag har inga särskilda regler, men vi försöker hålla rent.

Ibland hjälper jag till klippa gräset på sommaren, vika tvätt, dammsuga, tömma diskmaskinen.

Publicerat

25 mars 2024

Berättat av

Melissa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01966

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Mohedaskolan

Klass

5:an

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!