Mitt Liv

Berättat av Luna

Född 2011. Insjöns skola. 5A.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv 2023

Jag heter Luna Linden, Lucia Matea. Jag är 11 år och snart 12 och jag går i femman Jag bor i hemre helgbo och i Uppsala marmorvägen med mamma i Helgbo och med pappa i Uppsala mina föräldrar skilda men jag bor mest hos mamma och vi bor i ett stort grönt hus på en bondgård med får, gris, kanin, katt och en hund. Jag har två halvsyskon, en lillasyster och en storasyster och en bonus bror. Mitt rum har en extra våning där jag har lego, brädspel och en stor tavla som man kan rita med krita och sudda med en trasa. Mina vägar är i beiga/vit färg och min dörr är rosa och brun. I mitt rum har jag en stor säng, en byrå och skrivbordet. Gardinerna vid mitt fönster är rosa och en är med blommor på.

På en vanlig skoldag går jag upp klockan 5.00 eller 5.30. Jag gillar att ha tid på morgonen för jag gillar inte att vara stressad. Efter det går jag och klär på mig därefter går jag ner och dukar fram frukost till mig och min bonusbror och till min mamma. Min favoritfrukost är limpmacka med smör och ost men jag tål inte det för jag är känslig mot gluten och laktos. Efter jag har ätit så kollar jag ibland tvätten. Sedan hämtar jag mina ytterkläder och när jag ska till skolan så jag åker jag buss eller bil. Jag åker bil varannan vecka för min mamma jobbar på skolan och varannan vecka så åker jag buss. När jag är i skolan väntar jag tills det ringer in klockan 7.55. Innan det ringer in så går jag och pratar med mina kompisar. I skolan tar jag av mig skorna och går upp för fyra trappor till min plats i korridoren med krokar. Varje dag så har vi svenska på morgonen så då läser vi massa små ord på ett papper med en kompis, efter att vi har läst så har vi en till lektion sedan har vi rast. Vi har två lektioner efter rasten. Vi går och äter på Solhem, därefter går vi till skolan igen och har rast i en halvtimme tills det ringer in igen. När vi har gått in så tar vi av oss skorna och går till våra klassrum där vi har en eller två lektioner tills vi får gå hem. När vi har haft lektion och ställt upp stolarna går jag hem och när jag åker hem så åker jag buss. Sedan när jag är framme med bussen så kollar jag på posten sedan går jag upp till huset men innan jag går in så matar jag mina kaniner Pelle och Våfflan med äpplen. Efter det går jag in och äter mellis. När jag har ätit upp så går jag in i mitt rum eller i orangeriet och vilar sedan gör jag mina läxor. Därefter är det middag vid cirka 17.00. Efter det så går jag och ritar i mitt rum tills det är dags att borsta tänderna vid 20.30 tiden. Redan när jag har borstat klart så läser jag inför mina katter eller mig själv i sängen tills 21.00 sedan så är det dags att sova då vid 21.00.

Publicerat

18 mars 2024

Berättat av

Luna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06954

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Insjöns skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!