Mitt Liv

Berättat av Louisa

Född 2013. Klagshamnsskolan. 4B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

16.07.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv

Hej, jag heter Louisa. Jag är 10 år och jag bor i Klagshamn. Så här ser en dag ut för mig! Först vaknar jag runt klockan 6 av mitt alarm och bäddar min säng. Min säng har många kuddar i olika färger, gosedjur och filtar. När jag har bäddat min säng så klär jag på mig, kvällen innan har jag lagt fram mina kläder, det är byxor, en tröja och accessoarer inför dagen. Innan jag går ner borstar jag håret och tvättar ansiktet. Klockan 7 äter jag frukost, det är ofta mjölk med flingor eller rostad macka med smör och ost och ibland dricker jag te annars dricker jag smoothie eller juice. Efter det borstar jag mina tänder med en vanlig tandborste och går till skolan runt 07.45. Min granne Maya kommer alltid till mig och jag, hon och min storasyster Emilia går till skolan tillsammans. Ämnen vi har är SO, NO, Svenska, Engelska, Matte, Idrott, Bild, Slöjd och vi har biblioteks tid och lässtund. Jag börjar skolan klockan 8.00 och slutar klockan 14.30 utom på fredagar, då slutar vi 13.30. Vi går i skolan fem dagar på en vecka.

Jag har en telefon, en Ipad och en skoldator. På min telefon spelar jag Duolingo eller lyssnar på musik. Duolingo är en app där man kan lära sig språk, jag lär mig spanska. Jag chattar med kompisar och familjen, ringer videosamtal och tar många foton på telefonen. På min Ipad spelar jag Roblox, Roblox är ett spel som man kan spela med fålk och det finns super många spel att spela på Roblox. Ibland tittar jag på YouTube. På skoldatorn gör jag bara skolarbete som till exempel denna text. När jag har kommit hem från skolan har jag ibland träningar som konståkning och ridning. Jag ska kanske börja med handboll. Ibland hänger jag med kompisar efter skolan eller går till fritids. Efter skolan äter jag mellanmål antingen hemma eller på fritids. Fritidset är alltid vid folkets hus, det kallas klubben.

Hemma hjälper jag ofta till med att laga mat, plocka undan tvätten,

städa mitt rum och slänga soporna. Ibland pantar jag pantflaskorna

och går ut med min hund, han heter Messi och är en golden retriever och är super snäll och gullig. Han har precis fyllt tre. Jag umgås mest med mina kompisar, min familj, min hund, mina grannar och mina kusiner Lykke och Ella. Min mamma heter Mikaela och jobbar med HR på grundskoleförvaltningen. Min pappa heter Johannes och jobbar som en chef på Sticks n Sushi i Köpenhamn. Min syster Emilia är 12 år och går i 6an på min skola. Jag går i 4an.

Varje kväll äter vi middag tillsammans i köket. Efter det byter jag om till pyjamas och borstar tänderna. Sedan umgås jag med familjen. Till exempel så tittar vi tv, gör läxa, spelar spel eller bara myser. Efter det ska jag sova vid 21.15.

Det var min dag, jag hoppas du har en bra dag som läst denna text! Från: 2024.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Louisa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06554

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Klagshamnsskolan

Klass

4B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!