Mitt Liv

Berättat av Molly

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

En vanlig torsdag

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Molly och är 11 år gammal, min familj är mamma, pappa och lillebror, min lillebror är jättejobbig, han sjunger på morgonen när jag precis har vaknat. Jag har nyligen fått Snapchat! Jag är med i Kvibergs handbollslag och går i Kvibergsskolan! Jag gillar att vara med mina vänner.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

☆Hej jag heter Molly och jag ska berätta om en vanlig torsdag 2024☆

Jag vaknar kl 06:10 i min våningssäng och ligger kvar en stund, sen klättrar jag ner för stegen. Pappa brukar lägga fram kläder men jag byter alltid ut dem. När jag går ut ur mitt rum så brukar jag kolla in i mammas och pappas rum som ligger bredvid mitt, längre bort i hallen så är min lillebrors rum. Min lillebror brukar ligga i deras säng när jag går förbi. Jag går in på toan som ligger i hallen till höger och borstar tänderna, sen går jag ner för att borsta håret.

Kl 06:55, ungefär, brukar vi åka bil till min lillebrors skola för att lämna honom där, efter det åker jag ensam med min pappa till min skola. Ibland ska han ta tåget och då behöver vi gå redan 06:30. De morgnarna går jag till fritids som är i skolan som är F till 3. Den ligger precis bredvid min skola. Då äter jag också frukost där eftersom att pappa ska in på kontoret.

Jag bor i ett grått hus (det tredje upp ifrån den stora vägen) bland tre andra gula hus. Förut var mitt hus gult, men min mamma målade om det. När det är varmare så cyklar vi till skolan. Vi har våra cyklar i en friggebod, en friggebod är som ett litet hus. Vår friggebod är vit.

Innan klockan är åtta brukar jag gå in på Snapchat och snapar, skicka meddelande på Snapchat. Jag messar mina vänner om de inte är i skolan. När de kommer till skolan brukar vi ta goofy (konstiga) bilder på varandra. Jag vet inte varför, men i Snapchat om ens kompis fyller år och man har goofy eller bra bilder på hen så kan man lägga ut dem på sin story för att gratulera. Jag har en kompis som snart fyller år.

Kl 08:00 lämnar vi in våra mobiler i mobillådan. Lärarna tar hand om dem tills vi går hem från skolan. När skolan börjar har vi svenska. De första tjugo minuterna är vi i vårt basrum sen förflyttar vi oss till teatern. Teatern är som 4 tjocka trappsteg där man kan sitta, framför oss har vi en skärm och på den brukar lärarna visa oss något. Klockan 09:25 slutar lektionen. Ibland har inte lärarna koll på tiden så vi brukar få sitta där i 2-5 minuter till. Det kan vara roliga lektioner ibland, men vi sitter ju där i en timme och tjugofem minuter så, ganska ofta längtar man till rasten.

Från 09:25 till 09:45 har vi rast, då brukar vi gå in ungefär kl 09:40.

Vi har fått en ny NO-lärare för att skolan inte hade råd att ha kvar den andre läraren/vikarien på grund av att han skulle sluta. Den nye heter Mohamed och är jättebra!

Nästa ämne kallas KA. KA:n (kreativt arbete) börjar 9:55 så vi har 15 min att hämta våra grejer och ta oss till NO salen. Jag är i grupp 5:1 och är med en av mina bästa kompisar. På torsdagar har vi antingen Makerspace (Teknik och programmering) eller NO. När vi är i Makerspace jobbar vi just nu med textäventyr och på NO:n lite vad som helst. När klockan är 11:05 slutar vi KA:n och då brukar jag och min kompis gå upp och lämna våra iPads. På nästa NO-lektion ska vi göra slime. Jag ser fram emot det, men mina kompisar säger att det inte är så roligt.

Nere vid restaurangen/bamba brukar jag och mina kompisar samlas sen tvättar vi händerna och går in i restaurangen och äter lunch. Jag brukar inte ta så mycket, men det beror på vilken mat det är. Jag är helt enkelt kräsen.

Vi går inte ut på rast allesammans samtidigt, utan två till fyra av mina kompisar brukar gå ut först, sen brukar resten som är kvar äta upp tillsammans.

Vi går ut och är tillsammans, går runt, försöker fastna i sand när det är blött ( jag fastande tisdagen 30 januari så att en lärare fick dra upp mig)eller åker på is tills klockan är 11:50. Då brukar jag och några andra av mina kompisar gå in. Jag tycker att rast kan vara roligt ibland men när det är liksom kallt och man inte har något att göra är det inte jätteroligt.

Klockan 11:55 börjar SO:n, just nu har vi precis arbetat klart med norra, södra, östra, västra och central Europa, då ska vi skriva om ett land som inte är nordiskt och är med i EU, jag skriver om Malta! SO:n slutar 13:05. SO är roligt vi har en snäll lärare det jag berättade om att jag fastnade, den läraren som hjälpte mig att komma loss tog en bild på fotspåren och skrev ”Vet ni vilka djurspår detta är?” på skoj, poängen är att min SO lärare svarade, han trodde att det var ett rådjur. Då har vi 5 minuters ”rast”.

13:10 börjar matten, nu ska vi börja jobba med kapitel 3, vi hade prov för inte alls länge sen och diagnos en vecka tidigare, kapitel 3 handlar om tid på en högre nivå än i fyran. Efter 55 minuter slutar vi ( kl 14:05 ), nu slutar skoldagen och vi får tillbaka våra mobiler. Då brukar jag ringa min pappa och säga att jag ska gå och hämta min lillebror.

När jag varit på hans skola och hämtat honom så går vi hem tillsammans, några minuter senare så är vi hemma. Min mamma och pappa är inte hemma så jag och min lillebror får ta gröt. Efter att jag har ätit upp häller jag vatten i den och sätter den i diskhon, sen går jag för att sätta mig i soffan med mobilen.

Efter ett tag brukar mamma komma hem men sen åker hon med min lillebror till hans handbollsträning. Sen brukar pappa komma hem ungefär 10 minuter efter att mamma har åkt, då gör jag mig redo för min handbollsträning. Mitt lag har skapat en egen Snapchat-grupp, den heter KHK!

Kl 17:50 brukar vi åka och hämta min kompis eller så blir jag hämtad av henne, kl 18:00 börjar träningen och kl 19:30. På handbollen så är min kompisar oftast där, vi gör övningar och ibland avslutar vi med en match. Jag själv som individ tycker inte om att spela match mot mitt eget lag, plus att det är vad jag tycker minst 3 tjejer där som inte gillar mig.

Beroende på vem som körde oss dit så beror det också på när jag kommer hem. Iallafall när jag kommer hem så har mamma/pappa oftast lagat maten, fast jag brukar få vänta lite. Beroende på hur lång tid det tar så brukar jag göra olika saker, till exempel spela med min lillebror på vårt PS4.

Efter vi har ätit går jag ner och duschar, när jag kommer upp så sitter min lillebror i soffan. Han brukar oftast duscha innan mig, jag sätter mig i soffan och kollar på TV. Ibland kommer mamma och pappa in och kollar med oss, då behöver vi byta eftersom att de inte vill kolla på det vi kollar på. Till exempel har vi kollat på Förrädarna och BIT (Bäst I Test).

Ungefär 20:30 går jag upp, borstar tänderna och lägger mig i sängen för att sova. Det brukar ta ett tag innan jag somnar, jag brukar läsa lite och om det blåser mycket så är det jobbigt eftersom att det är en luftventil i hörnet av rummet.

Godnatt

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Molly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06550

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!