Mitt Liv

Berättat av Iris

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:2 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag gillar att spela teater.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Iris och jag bor i Hässelby gård. Jag bor i ett radhus med tre våningar och min familj består av fem personer, min mamma Kajsa, min pappa Per, min storebror Teddy och min lillebror Svante. På mellanvåningen finns hallen, köket, en toa, Svantes rum och mina föräldrars rum. På ovanvåningen har jag mitt rum och bredvid mitt rum är min storebrors rum. Jag och Teddy delar badrum där uppe. I den lägsta våningen som vi kallar för källaren finns det vardagsrum, tvättstuga, källare, toalett och ett förråd.

Jag vaknar 07:30 och sedan går jag ner och äter frukost. Jag brukar äta lite olika saker till frukost men oftast äter jag en macka med smör och ost och dricker te. Sedan går jag upp till toaletten där uppe och borstar tänderna och sedan sätter jag mig vid mitt sminkbord och sminkar mig. Efter det så klär jag på mig kläder och fixar mitt hår. Efter det så klär jag på mig ytterkläder och går till skolan.

Jag börjar med att gå en 15 minuter lång väg till tunnelbanan. Därefter åker jag till Alvik med tunnelbanan och där byter jag till tvärbanan som går mot Sickla. Efter det går jag av i Trekanten och går till skolan i cirka fem minuter.

När jag kommer till skolan, klär jag av mig och lämnar mina saker i mitt skåp. Efter det går jag och möter mina vänner i grupprummet utanför klassrummet. Sedan börjar skolan och vi har lite olika lektioner. Senare är det lunch och jag gillar inte skolmaten så mycket så jag tar bara en macka och när jag har ätit den så går jag ner och är med mina vänner.

När jag åker hem så tar jag samma väg och när jag kommer hem så går jag upp på mitt rum.

I mitt rum så tar jag på mig mjukiskläder och tar av min smink. Efter det så går jag ner till köket och gör lite mellis som brukar vara en macka med ost eller smör. Sedan dricker jag nästan alltid en stor kopp te med honung eller socker. När jag har ätit middag så går jag ner till vardagsrummet och kollar på TV. På TV:n brukar jag kolla på serier. Mina favoritserier är Young Royals, Outer Banks, One of us is lying och Gossip Girl.

Lite senare kommer mina föräldrar och min lillebror hem och då lagar mamma eller pappa middag. Jag äter middag och sedan går jag upp till mitt rum och kollar på Tik Tok (Tik tok är en app på mobilen där man kan kolla på videor, videorna kan handla om folk som berättar historier, folk som sminkar sig, intervjuer och mycket mer.).

När klockan är cirka 21:00 borstar jag tänderna, tvättar ansiktet och gör min hudvårdsrutin.

När klockan är halv tio går jag och lägger mig och läser min bok. Just nu läser jag “Sommaren jag blev vacker” av Jenny Han.

Sedan släcker jag läs lampan och går och lägger mig.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Iris

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06404

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!