Mitt Liv

Berättat av Josephine

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:2 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag är säkert ganska gammal eller inte när ni läser det här men jag tänkte förklara lite om mig. Jag heter Josephine med en engelsk stavning, jag kallas mest för Jossan. Jag är 12 år och 1,48 cm lång. Jag har nu gått en halv termin i årskurs 6. Jag har blont långt hår och mossgröna ögon. Nu när ni vet lite om mig så ska jag börja förklara om en dag i mitt liv.

Det börjar ofta med att jag vaknar på morgonen runt klockan 6:30. Jag är ingen person som gillar att vakna tidigt så min pappa brukar alltid hjälpa mig upp ur sängen med att typ skaka mig och säga att jag måste upp, men mitt svar brukar nästan alltid vara “en minut till”. Men till slut kommer jag upp. Det första jag gör när jag väl är ur sängen är att ta på mig kläder. Jag brukar gilla att ha en grå stickad tröja och ljusblåa jeans. Jag har ganska långt hår så jag brukar antingen ha det utsläppt eller ha det uppsatt med två slingor fram, om jag har tid brukar jag ha ett hårband. Sedan brukar jag sminka mig lite om jag tid, concealer som täcker lite av mina stora blåa fläckar ögon och lite mascara och annat smink som blush och puder . När jag är halvvägs in i mitt smink ropar mamma att det är frukost. Då fixar jag det sista och går till köket.

Jag tycker inte att mat är gott på morgonen, det smakar ingenting tycker jag. Men mamma brukar alltid säga att jag ska äta något. Då brukar jag ta en ostmacka och juice, jag har en speciell medicin för min mage som jag tar i min juice, det är som ett pulver man blandar i. När jag är klar med det ska jag borsta tänderna. Samtidigt när jag borstar tänderna klär jag på mig ytterkläder.

Efter det går jag ut och får skjuts till fruängen. Jag åker med min bästa vän Emelie till skolan. När vi är i Fruängen tar jag tunnelbanan fem stationer och kommer till Liljeholmen. När jag är där så brukar jag ta tvärbanan en station men jag kan också gå. Sedan kommer jag till skolan, jag fattar att det kanske känns långt att åka på morgonen men när man har vant sig så känns det inte så långt.

Efter det när jag är i skolan brukar jag vänta i ett grupprum och prata med mina kompisar om vad vi ska göra på dagen och sånt. Eller kollar på Tik Tok. Det är en app som det är små klipp på till exempel.

Vi börjar med estet och då har jag teater och då börjar vi med att improvisera och sen övar vi till en pjäs och den handlar om en fritidsgård , jag älskar att ha teater.

Efter det har vi engelska, jag kan prata engelska men kan knappt stava. Just nu jobbar vi med rymden och stjärntecken, det enda jag vet är att jag är ett lejon.

Efter det har vi No och just nu håller vi på med papper, plast, sortering och miljön typ. Jag är inte alls bra på No och jag gillar de inte heller, och nästa vecka ska jag ha ett prov på det.

Nu brukar vi ha lunch, idag var det soppa och macka det var ändå gott jag hade också en klementin med mig som jag tog och åt med.

Sedan hade vi sv alltså svenska och vi håller på med dikter och texter. Vi läser också just nu Bröderna lejonhjärta.

Till sist har vi so och då håller vi på att skriva den här täcksten. En dag i mitt liv. Det gör vi på våra datorer och det är kul.

När det är klart tar jag mina saker och åker hem på samma sätt jag kom till skolan men jag åker buss från Fruängen hem. När jag är hemma i mitt vita radhus brer jag två ostmackor och häller upp ett glas juice, och ger lite sallad till min kanin Oskar. Oskar är ganska matglad så han springer alltid fram och börjar äta. Sedan tar jag min mellis och går in på mitt rum och kollar på Tik tok medan jag äter.

Lite senare på kvällen ringer jag min kompis Tyra och pratar lite om våran dag, och sen brukar vi spela Roblox. Jag älskar att spela och prata med Tyra, jag kan verkligen säga vad som helst till henne. Roblox är ett spel med många små spel i sig man kan välja om man vill spela skräckspel, äventyrsspel och mycket mer. Efter det brukar jag äta middag runt klockan 19:00 typ. Då gillar jag att äta pasta carbonara, det är sååå gott! När vi äter middag brukar vi prata on våran dag och om vi har några läxor.

Efter det går jag in på mitt rum och kollar lite på någon serie på min tv. Efter en timme ungefär ropar mamma och då ska vi kolla på någon film eller serie. Min familj är väldigt tävlingsinriktade så vi brukar till exempel kolla på Robinson. När vi har kollat klart brukar jag gå och bädda min säng inför natten. Sätta på mig pyjamas och borsta tänderna. Efter att jag har borstat tänderna brukar jag gå och dricka ett stort glas vatten och ta bort mitt smink. Sedan går jag upp i min säng. Siger godnat till mamma, pappa och min bror Jonathan och går och lägger mig ungefär klockan 10- 11.

SLUT:)

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Josephine

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06414

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!