Mitt Liv

Berättat av Esme

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:2 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela Roblox med Charlie

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Esme och är 12 år gammal. Jag ska berätta om en dag i mitt liv, men först lite om min familj. Mina föräldrar är skilda så jag bor på två ställen. Vi är åtta personer i min familj. Min pappa som heter Emanuel, min mamma som heter Sandra, min bonusmamma Ivana, min storasyster Isolde, min lillebror Baltazar, min bonusbror Stefan och min halvbror Dante. Båda mina föräldrar är 45 år, Ivana är 39 år, Isolde är 17 år, Baltazar är 10 år, Stefan är 11 år och Dante är 1,4 år. Jag bor i Hornstull och i Gröndal i lägenheter.

En vanlig skoldag hos min pappa börjar med att mitt alarm på mobilen ringer kl 06:45. Då tar jag min mobil och sätter på högsta ljus på den och kollar på Tiktok i typ 5 minuter i sängen. Så att jag vaknar upp lite. Sen går jag upp. Jag går till köket för att ta ett glas vatten och sedan går jag tillbaka till mitt rum och börjar sminka mig. Jag är ungefär klar klockan 07:25. Då går jag till köket för att äta frukost. Jag brukar äta antingen laxmacka med juice eller toast med varm choklad. Sen går jag och borstar tänderna och håret. Efter det går jag och sätter på mig kläder, det brukar ta ungefär en kvart. Sen fixar jag bara till mitt smink och går på toa innan jag går, runt 08.05.

Från pappa tar min skolväg ungefär 25 min. Min skolväg är först att jag går hemifrån till tunnelbanan och möter min bästa kompis Charlie. Sen tar vi tunnelbanan till Liljeholmen, ibland om Laura är snäll så väntar hon på oss där och därifrån åker vi alla tre bussen till Trekanten. Sen går vi i cirka 5 min till skolan.

En vanlig skoldag börjar kl 08:30. Jag tycker det är ganska tidigt. Så jag brukar vara trött. Vi har runt 2 eller 3 lektioner innan vi har lunch. Men lunchen brukar nästan aldrig vara god. Men de ljusa knäckemackanorna är goda så jag blir glad när de finns. Sen efter lunch så har vi lunchrast, då är jag och mina vänner antingen i rastis eller i ett grupprum. Vi kan ha mellan 2, 3 eller 4 lektioner efter lunchen. Men slutar oftast runt 14:40.

Efter skolan så är jag oftast i Liljeholmen och kollar i affärer med mina vänner. Nästan alltid i Normal. Jag brukar vara där med lite olika vänner. Sen går jag hem, då brukar jag vara ganska trött och hungrig så om pappa är hemma så brukar jag fråga om han kan göra nudlar till mig, eftersom han är pappaledig annars gör jag själv. När jag äter nudlarna så kollar jag nästan alltid på youtube. Jag brukar kolla på IJWTBC. Efter det så brukar jag om jag har något prov plugga lite om det annars vilar jag bara och kör Roblox med Charlie.

Och på torsdagar så har jag taekwondo. Så om det är torsdag så brukar jag vila upp mig lite och sen åker jag 18:40 dit. För den börjar 19:15 till 20:15. På taekwondon så övar vi oftast på sparkar, mönster eller krossar. Min taekwondo ligger på Medborgarplatsen. När jag kommer hem så äter jag direkt middag eftersom kl är typ kvart i nio då. Sen chillar jag bara lite, oftast så kör jag Roblox. Roblox är ett spel som man kan köra med andra och det finns över en miljon spel där. Sen går jag och lägger mig runt 10, det brukar ta runt en halvtimme att somna för mig, sedan börjar min dag om igen.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Esme

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06416

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!