Mitt Liv

Berättat av Alicia

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:2 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att chilla och kolla serie.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Alicia och jag bor i Huddinge. Jag bor i parhus med tre våningar. Min familj består av fyra personer och min hund, min mamma Connie, pappa Jaime, storasyster Sofia, jag och min hund Rio. Våningen längst ner är ingången, mina föräldrars rum, min mammas garderob, tvättstuga,gym/atelje/kontor, badrum och förråd.

Mellanvåningen består av ett vardagsrum, kök, matbord och en bakgård.

Våningen högst upp består av en toalett, min systers rum, mitt rum och ett extra rum/vardagsrum.

Jag vaknar kl 07:00 (nästan) varje dag och går upp ur sängen för att byta om till det jag ska ha på mig till skolan jag tar på mig jeans, en simpel t-shirt och en hoodie,sedan går jag på toa och borstar tänder och hår. När jag har fixat färdigt mig så går jag ut med min hund på en 10-15 minuters promenad. Därefter äter jag frukost och då blir det nästan alltid en macka och ett glas juice.

När jag har ätit frukost så är det oftast dags att gå till skolan, jag får skjuts till skolan 99% av veckan men om jag skulle åka kommunalt så tar jag bussen till Farsta strand, sedan pendeltåget till Årstaberg och sen tar jag tvärbanan till trekanten och går till skolan. Att åka kollektivt tar ca 1 timme, och med bil tar det ca 30 minuter.

När jag tittar på något brukar det vara på min mobil eller någon tv hemma. Jag brukar titta på en film eller Tiktok, jag har ingen film som jag tittar på varje gång jag tittar på film så det blir alltid olika.

Efter skolan så åker jag oftast hem för att gå ut med min hund men om jag inte åker hem är jag med en kompis eller i Liljeholmen.

När jag är hemma så brukar jag hjälpa till med saker hemma, jag diskar och lagar maten ibland och annat. Jag städar såklart också hemma.

När jag umgås med andra är det vänner eller familj.

Jag går hem till kompisar och är med dem eller så är jag med min familj och äter middag eller bara umgås.

Jag går och lägger mig kl.21:00-22:00

Först borstar jag tänderna, sedan tar jag på mig pyjamas om jag inte redan har på mig pyjamas, sen sätter jag upp håret i en slarvig bulle och går och lägger mig.

Jag somnar sedan 23:00-00:00.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Alicia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06418

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!