Mitt Liv

Berättat av Sonja

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:2 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att rita, spela video spel och facetima med min pookie

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag börjar min dag med att mina föräldrar väcker mig, för att jag skulle somna om om jag försökte gå upp själv.

Men direkt när jag kommit upp så klär jag på mig och förbereder allt som jag ska ha med till skolan. Jag tittar om jag har med mig nyckeln hem, hörlurar som man lyssnar musik med och böcker som jag har tagit hem för att plugga på. Sedan sätter jag mig och äter frukost. Jag brukar se om det finns smoothie i kylen, eller yogurt. Men om det inte finns det brukar jag bara ta en rostad macka med smör och några skivade bananbitar.

När jag ätit klart så tar jag på mig vantar, jacka, mössa och rygga och så går jag ut. Jag går till tunnelbanan och tar tunnelbanan till Gullmarsplan, Efteråt så hoppar jag av där och tar spårvagn till Solna station och väntar på mina kompisar, de flesta brukar hoppa på vid Liljeholmen och då åker vi en station till och hoppar av och går till skolan vid Trekanten.

Vi börjar 08:30 vanligtvis utom på torsdagar för då börjar vi 09:20. När jag kommit in skolan så går jag till mitt skåp och hänger upp mina saker. Efter det går jag till klassrummet och väntar utanför på att de ska öppna det och pratar med mina kompisar innan lektionen börjar.

Sedan när de öppnar upp klassrummet så lämnar jag in min mobil och sätter mig på min plats. Vi brukar oftast börja med svenska för då sätter vi oss och läser eller skriver en historia på datorn.

Efter det har vi rast och då brukar jag bara sätta mig på en bänk inne i skolan och prata med mina kompisar.

Efter så har jag någon lektion till sen så har jag lunch. På onsdagar, torsdagar och fredagar så får man sitta i bildsalen bredvid matsalen och äta, så det gör jag. Jag äter ganska lite för att maten inte är så god, men jag försöker äta tillräckligt i alla fall.

Efter att jag ätit är det rast och då brukar jag bara vara med kompisar.

Sen har jag några lektioner till och raster mellan dem. Sedan slutar jag för dagen. Innan jag går hem så väntar jag på att jag ska få min mobil, för att de ligger inlåsta i ett skåp så att ingen kan ta eller hålla på att spela med de.

När jag har fått min mobil så går jag till mitt skåp, jag öppnar det och tar på mig kläder och skor. Jag tar också fram min ryggsäck och tar mina hörlurar. Jag sätter in hörlurarna i mobilen så att jag kan lyssna på musik. Sedan när jag har tagit på mig alla ytterkläder och ryggsäcken så börjar jag röra mig hem.

Jag går först en bit till tvärbanan medan jag antingen lyssnar på musik på Spotify, en app där man kan lyssna på poddar och låtar eller så tittar jag på Tiktok, en app där man kan se folk spela in videor och berätta om sina åsikter.

När jag hoppat på tvärbanan så kör jag till Gullmarsplan, efter det så går jag lite tills jag kommer till Skarpnäcks tunnelbanan, där väntar jag och sen hoppar jag på.

När jag har kommit fram till min station så hoppar jag av och går hem. Man behöver gå igenom mitt centrum för att komma hem, och det brukar ta tio minuter.

När jag gått hem och uppför trapporna så låser jag upp dörren. Det första jag gör när jag kommit in i min lägenhet är att ta av mig ytterkläderna och lägga mig i min säng. Jag brukar inte äta mycket lunch, så jag äter antingen en Billys pizza, en liten pizza som man kan sätta in i en mikrovågsugn, en apparat som man trycker på en knapp för att den ska värmas upp inuti. Jag sätter in pizzan i mikron och väntar. När jag har ätit pizzan så chillar jag mest och tittar på Tiktok eller ritar tills mina föräldrar kommer hem. Sedan äter jag och min familj middag och jag ligger lite på min säng eller ritar lite efteråt, sen sover jag.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Sonja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06422

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!