Mitt Liv

Berättat av Adrian

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:2 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

16.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Adrian, är 12 år och bor i Farsta och det här är en dag i mitt liv.

En vanlig vardag för mig är att jag måste vakna tidigt på morgonen eftersom jag bor långt från min skola, jag gick i en annan skola som är typ 15 min ifrån där jag bor men den var inte bra pga att jag inte lärde mig något där, dock nu i min nya skola så går det mycket bättre för mig. Iallafall så behöver jag vakna tidigt på morgonen för att hinna med min buss. Jag brukar ställa en klocka på mobilen så jag vaknar i tid men jag stänger alltid av den och somnar igen, då kommer alltid min mamma och väcker mig. Jag brukar nästan alltid springa till busshållplatsen för att hinna med bussen men det är värt det för jag kommer alltid i tid.

Att åka buss tar ungefär runt 40 min men att komma till skolan totalt tar ungefär 1h.

Min skola är ganska liten men har väldigt många elever för storleken på byggnaden,

vad jag kommer ihåg så är det typ 218 elever men jag vet inte exakt hur många som går på min skola. Jag har ganska många kompisar, några från min gamla skola och några från min nya skola som jag går i nu. Jag har ungefär 12 kompisar men vissa är jobbiga ibland, jag vill inte ens vara kompisar med dem men jag är det ändå för att jag inte vill vara elak.

Mina föräldrar är skilda, så jag bor på två olika ställen, ena bor i Huddinge och andra bor i Farsta. Jag har ingen pappa för att jag har två mammor men det är typ samma sak tror jag.

Ifrån Huddinge så tar det ungefär 20 min till skolan men totalt så tar det 25 min.

Jag har en syster som heter Ines som jag tycker är jättejobbig, hon vill alltid bråka och hålla på. Egentligen så vill jag inte bråka men det vill antagligen hon så jag gör det också.

Ibland kan det vara lite kul men det är alltid jag som får skäll för allt så.

När jag ska välja kläder så är det nästan samma sak varje dag, hoodie med jeans, jag har två par likadana jeans o typ 6-5 olika färgade hoodies. Min favorit outfit är när jag har min bruna hoodie, vit lite baggy t-shirt och mina svarta jeans, jag har fått ett par blåa likadana jeans som jag vill passa i men jag passar inte i blåa jeans så det är lite sad tycker jag.

När jag kommit hem så spelar jag ibland men inte så ofta, jag sitter mest o scrollar och chattar med kompisar,

men när jag spelar så spelar jag oftast gta, gta är ett spel som man skjuter och går runt i en stad och driver massa olagliga saker och grejer, gta står för grand theft auto 5, gta5 har ganska bra grafik men inte super bra, dock ska det komma ett nytt snart som kommer ha jätte bra grafik.

Ibland köper jag något nytt spel eller så kör jag något gammalt spel för att jag har tråkigt. När jag kommer hem så behöver jag diska ibland eller städa lite också, men om det är helg så behöver jag oftast inte göra sånt, då är jag oftast ute och hänger med kompisar, mest Nils eller Malte.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Adrian

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06424

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:2 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!