Mitt Liv

Berättat av Molly

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:1 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Jag heter Molly, jag är 12 år men snart fyller jag 13. Min födelsedag är den 28 mars.

Jag vaknar vanligtvis klockan 06:30 men ibland vaknar jag tidigare av att min ettåriga lillebror skriker för att han vill att någon ska ta upp honom. Jag brukar först gå på toaletten och sedan till köket och äta frukost. Jag brukar oftast äta grekisk yoghurt med frukt. Efter det så går jag till mitt rum och klär på mig kläderna jag ska ha på mig den dagen. Outfiten brukar bestå av ett par flared jeans och en långärmad tröja.

När jag har klätt på mig mina kläder så sminkar jag mig. Sminkprodukterna jag använder är mascara, rouge och highlighter. När jag har sminkat klart mig brukar jag antingen vara i mitt rum eller leka med min lillebror.

Jag brukar vanligtvis börja skolan kl 08:30 eller 08:40 men jag möter min kompis klockan 08:00 för att ta sällskap till skolan. Vi möts utanför ett café som är ungefär i mitten av där vi båda bor. Vi går till tvärbanan och åker två stationer för att komma till skolan. Sedan så behöver vi gå en liten bit men efter det så är vi framme.

När jag kommer till skolan lägger jag allting som jag har med mig i ett skåp förutom min mobil. Jag brukar gå in i ett grupprum och titta på min mobil tills en av mina kompisar kommer. När klockan är 08:40 så öppnas dörren till klassrummet och alla går in, vi behöver lämna våra mobiler i mobillådan för att vi inte får ha dem under skoltid, vi får tillbaka dem efter vi slutar.

Vi brukar ha tre stycken lektioner före lunch och tre eller fyra efter lunchen.

När vi har lunch brukar jag och mina kompisar sitta vid ett bord, vi får välja vart vi ska sitta i matsalen så vi brukar variera var vi sitter. Efter vi har ätit så går vi ner till våningen, vårt klassrum är på och leker maffia.

Maffia är en lek då man får en lapp och på lappen finns det en roll. Det finns karaktärerna maffia och hjälpreda som är på den onda sidan. Maffian kan döda och hjälpredan gör antingen så att det ser ut som att det är den som har gjort det eller på ett annat valfritt sätt. Polisen och trollkarlen är på den goda sidan, polisen kan vinna genom att använda sitt skott på maffian. Trollkarlen kan vinna genom att använda sin trolldryck och avslöja den rätta personen, alltså maffian. Clownen och direktören är på sin egen sida och skapar kaos, psykologen och psyket vinner genom att hitta varandra men det är svårt för dem får inte säga vad de är. Fejkaren kan välja en valfri roll att vara. Men den får bara vara direktör, häxa, trollkarl, lilla flickan, mediumet och clown. Lilla flickan får kolla när alla andra blundar och maffian och hjälpredan tittar. Mediumet kan fråga en fråga till de döda spelarna, häxan har två trolldrycker som antingen sabbar spelet eller hjälper till.

Efter att vi har spelat maffia nästan hela rasten så har vi lektioner.

När skoldagen är slut så får vi tillbaka våra mobiler, sedan går jag till tvärbanestationen, jag åker två stationer för att komma hem.

När jag väl är hemma tar jag bort mitt smink, gör min skincare routine, byter kläder och sedan leker jag lite mera med min lillebror. Efter det så äter jag mellanmål, som brukar vara ungefär samma sak som min frukost.

När jag har ätit klart så går jag in i mitt rum och tittar på min mobil tills middagen är klar. Det är oftast min mamma som lagar mat, det brukar vara typ spagetti med köttfärssås eller någon pastasallad.

Jag brukar äta middag ganska snabbt och därefter dukar jag undan.

Efter jag har gjort det så går jag in i mitt rum igen och tittar på min mobil på Pinterest, jag har inte Tiktok eller Snap men typ alla har det.

När klockan är ungefär 21:30 så borstar jag tänderna. Jag brukar lägga mig klockan 22:30 och efter det så går den här rutinen om och om igen, för varje dag är nästan likadan.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Molly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06428

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:1 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!