Mitt Liv

Berättat av Aleksandra

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:1 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

-Min dag-

Mitt namn är Aleksandra men jag brukar kallas för Aleks. Jag är 12 år gammal och går i klass 6:1. Min dag börjar klockan sex på morgonen när min katt väcker mig för att jag ska ge henne mat. Min katt heter Sonja och hon ska fylla tre det här året. När jag ska gå upp från min säng och gå och äta frukost så ska jag vara ganska tyst för att inte väcka mina 3 syskon. En av dem är min biologiska lillebror och de andra två är bonussyskon.

Min biologiska lillebror heter Maksim och han är 12 år gammal. Han går på judo men han ska börja på fotboll. Min andra lillebror heter Alex och han är 7 år gammal. Han går inte på något aktivitet men han gick på fotboll. Min lillasyster heter Daniela och hon är 10 år gammal. Lika gammal som Maksim. Daniela går inte på någon sport. Jag går på konståkning. Jag tycker om min sport för att åka skridskor är roligt.

När jag väl har ätit frukost så går jag och fixar mig och borstar tänderna. Till den tiden så har alla vaknat och går för att äta frukost. När jag har borstat klart min tänder så packar jag min träningsryggsäck och sedan

efter det så packade jag ryggsäcken till skolan.

Jag åker tunnelbana och tvärbana till skolan och det tar typ 1 timme. På måndagar är det jobbigt att åka för då är det alltid mycket folk.

I skolan hade vi Svenska och nu så har vi So där vi skriver om oss. Efter So så har vi Engelska, lunch, Svenska igen och sist så har halva klassen slöjd och halva klassen hemkunskap. Jag hade hemkunskap i början av läsåret så nu har jag slöjd. Jag tycker mer om att laga mat än att göra trä saker så jag tycker mer om hkk en sl.

Efter skolan så går jag med mina vänner och hänga i stan eller så åker jag direkt hem. Hemma äter jag middag. Till middag så brukar vi äta ganska olik mat men idag så fick jag pasta med köttfärssås. Sen åker jag till min träning.

På min träning tränar jag axel hopp. Om man gör det på det enkla sättet så har man benet bakom det andra benet och sen hoppar man 180 och landar på motsatta benet. Jag tränar också piruetter, släden och massa annat.

När jag kommer hem så är klockan typ klockan 20.00 eller senare. Om jag har tid så gör jag så många läxor eller skoljobb som jag inte hinner i skolan, gör jag klart eller skriver så att de blir mindre sen.

Efter att jag har gjort alla mina läxor/skoljobb så går jag och fixar alltså jag borstar tänderna och duschar mig så att jag kan lägga mig.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Aleksandra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06430

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:1 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!