Mitt Liv

Berättat av Liv

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:1 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv

Jag heter Liv och är just nu 12 år gammal, dock fyller jag år den 22 mars. Jag brukar ha mitt alarm på min mobil ställd på klockan 6:00 på morgonen. Jag brukar kunna ta mig upp på morgonen ganska bra men jag känner mig som ett bananskal som ligger och ruttnar på marken. Sedan bäddar jag min säng som brukar ta mig en timme eftersom att jag inte mår så bra klockan 6:00. Efter att jag har bäddat min säng så klär jag på mig och ibland plattar jag mitt hår. Jag brukar oftast ha på mig flared jeans, någon stickad tröja eller hoodie och ett halsband. Jag brukar locka mitt hår med strumpor kvällen innan.

Vid den här tiden på morgonen så är klockan runt sju, då brukar jag äta frukost, jag brukar äta typ mackor eller yoghurt. Därefter gör jag mig i ordning under tiden som min hund står och tigger tandkräm. Jag har två marsvin som jag ger mat till på morgonen. De brukar få pellets och grönsaker innan jag packar min väska och går ut genom dörren.

Jag brukar ta tunnelbanan till skolan men den går inte hela vägen skolan så jag brukar gå längs vattnet den sista biten av vägen. När jag kommer fram till skolan så sätter jag in alla mina saker i mitt skåp innan jag tar med mig min mobil in till klassrummet där läraren samlar in dem så att vi inte använder dem under dagen.

Till exempel på tisdagar ser vår dag ut så här:

Matte 8.30-9.25

Bild 9.35-10.20

Lunch 10.25-11.05

Lunchen i min skola brukar ofta bestå av till exempel fisk eller ris. Jag tar då den vegetariska maten men om jag inte vill ha det så finns det pasta i salladsbaren.

Idh 11.10-12.05

So 12.30-13.10

Franska 13.15-14.20

Under skoldagen så brukar jag och mina kompisar köra ett spel som heter Maffia, Det är inte den vanliga typen när man sitter runt ett bord utan istället så går vi runt i skolan. I spelet måste det alltid vara med en maffia som dödar genom att sätta sin kniv i någon, en polis som får en chans att skjuta maffian. Sedan finns det en massa andra som man kan ha med som till exempel trollkarlen som kan avslöja en person, det finns även en massa sidokaraktärer som clownen som kan låtsas vara död hur länge den än vill innan den sedan går upp och skrattar för att avslöja att den är en clown.

Om du blir dödad på riktigt så väntar du i tio sekunder innan du lägger dig på marken, sedan kan du gå upp och skrämma folk så att de står stilla i en minut.

Det finns även karaktärer som direktören, lilla flickan, lilla pojken,häxan,psyket,psykologen, bytare, fejkare och medhjälpare som kan byta lapp med maffian och de får se varandra i början. för att starta spelet så måste man göra en massa lappar med alla karaktärers namn på som man sedan kastar upp i luften så att alla vet vad de är.

Efter en skoldag så går jag oftast hem men ibland går jag hem till en kompis eller så stannar några stycken kvar efter skolan och spelar maffia. På onsdagar så har jag tränning, jag kör simmhopp vilket innebär att man hoppar från extrema höjder och gör till exempel volter, Jag brukar då ta bussen dit. När jag väl kommer hem så byter jag om till myskläder och gör läxor innan middagen. I min familj brukar vi äta middag runt klockan sju. Vi äter vanligtvis typ pasta eller ris med någon sås. Vi äter även ofta söt eller vanlig potatis. De andra min familj brukar äta kött till det men jag är vegeterian.

Efter vi har ätit så plockar vi undan från matbordet tillsammans. I min familj så brukar vi inte få betalt för att hjälpa till hemma men vi gör det ändå. Jag gillar att se till att mina marsvin har hö och vatten och så. Ibland på kvällarna så spelar jag och min familj kort, Vi brukar spela gin rummy vilket är ett gammalt spel som min pappa spelade när han var liten,

Vi brukar även koka te. Därpå borstar jag mina tänder, duschar, och tvättar mitt ansikte innan jag kryper ner i min säng. Jag gillar att ligga i min säng och kolla på någon film på min dator eller läsa en bok innan jag somnar. Jag brukar somna klockan 22.00. Jag brukar försöka att gå och lägga mig så tidigt som möjligt för att jag inte ska se så trött ut på morgonen.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Liv

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06432

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:1 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!