Mitt Liv

Berättat av Tristan

Född 2011. Entréskolan Stockholm. 6:1 2024.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att tävla i att lösa rubiks kuber.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Dagen börjar med att larmet från min Google Hub väcker mig klockan 06:00. Jag ligger kvar i sängen i en minut och låter larmet vara på. Sedan stänger jag av larmet och går upp ur sängen och ner till soffan. I soffan sträcker jag mig bakåt och tar min iPad från laddningsstationen. Jag bor i en lägenhet med ett badrum, tre sovrum, ett kök, en hall och ett vardagsrum. Min familj består av mig, min bror Dante, min mamma Sophie och min pappa Pär. Jag öppnar min iPad och kollar på något roligt jag hittar på Youtube alternativt en fantasyserie på Netflix eller Viaplay. När klockan blir 06:30 går jag och äter frukost. Min frukost kan vara allt ifrån en macka med smör till två varmkorvar med bröd. När det är varmkorvar mikrar jag dem i vår micro. Efter det borstar jag tänderna och klär på mig. Då brukar jag ungefär ha en halvtimme innan jag måste börja gå till skolan.

När klockan blir 07:32 går ett larm från min iPhone 11 som berättar för mig att det är dags att ta på sig ytterkläder och börja gå. Då går jag i tio minuter till tunnelbanan i Västertorp. Medan jag går lyssnar jag på ljudboken Percy Jackson. Jag går in till tunnelbanestationen och drar fram mitt busskort ur fickan och blippar det på spärrarna. Jag går upp för en tunnel till tunnelbaneplattformen. Jag brukar få vänta 1-3 minuter på tunnelbanan. Sedan åker jag tre stationer mot Mörby centrum till Liljeholmen. Därifrån går jag i tolv min för att komma till skolan. De flesta lektionerna i skolan är tråkiga. De har långa genomgångar och inte mycket nytt. När det är något nytt är det oftast bara något litet. Men kemi och historia kan vara roliga. Det kan bli stressigt i skolan, ibland har vi flera prov i veckan och då blir många stressade.

Jag har tre aktiviteter på fritiden. Jag har teater på måndagar, scouter på onsdagar och schack på fredagar. Jag tar samma väg hem från skolan som dit. När jag kommer hem kollar jag antingen på något på min iPad eller spelar något som Minecraft, Raft eller World of Warships. Runt klockan 17:30 äter min familj middag. Ibland äter min familj något jag inte äter och jag får annan mat. Till exempel kanske de äter någon gryta eller något med lök eller tomat i. Då brukar jag få grillkorv eller Tacoköttfärs med ris och majs. Efter det tränar jag på att lösa rubikskuber, lär mig nya algoritmer för att lösa rubiks kuber och lyssna på Percy Jackson. När klockan blir 20:00 går jag och borstar tänderna, lägger mina kläder i tvätten och går upp på mitt rum. Där läser jag i ungefär 15 minuter. Sen brukar mina föräldrar komma och säga godnatt till mig. Då är klockan runt 20:20. Då sätter jag på min ljudbok i tio till femton minuter. Efter det stänger den av sig själv och jag somnar.

Publicerat

28 februari 2024

Berättat av

Tristan

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06454

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Entréskolan Stockholm

Klass

6:1 2024

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!