Mitt Liv

Berättat av Aynaz

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

17.01.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag börjar med att vakna kl 7:00 för att starta min dag. Sen går jag och klär mig. Kvällen innan hade jag redan förberett mina kläder, jeans med en kofta och en tröja. Jag tar på mig kläderna som jag hade förberett. Efter det tar jag på mig några smycken. Sen går jag till badrummet, tvättar ansiktet och borstar håret. När jag är klar i badrummet går jag till köket.

Ibland äter jag en macka och dricker apelsinjuice och ibland äter jag ägg eller flingor. Efter det kollar jag på min mobil till klockan blir 7:45. Kl 7:51 kommer bussen så kl 7:45 tar jag på mig min jacka, mössa, vantar och mina skor, innan jag rusar till busshållplatsen. Det tar bara åtta minuter för det är endast en hållplats. Alla elever har gratis busskort i Göteborg så det kostar mig inget att ta bussen.

På onsdagar har vi NO på första lektionen 8:00-9:00. Vi pratar om molekyler. När vi kommer in står det på skärmen ett eller två, då ska vi välja om vi vill ha ett eller två. Både ett eller två är korta filmer som vi röstar om vilken vi vill se. Filmerna handlar om hur saker funkar och hur man gör saker. Vi arbetar i Classroom och svarar på frågor om molekyler och vad de är för något. Classroom är ett skolapp där lärarna lägger läxor och arbeten som man kan jobba med på ipaden. Det är digitalt istället för att jobba på papper.

Efter har vi SO 9:15-10:20. I SO kollar vi på filmer om Europa. Idag jobbar vi med centrala Europa och vi kollar på en film som handlar om det. När vi har sett klart går vi till Classroom och hämtar frågorna om centrala Europa och svarar vi på dem.

Därefter har vi en kort rast till 10:30. Jag brukar stanna inne eftersom att det är bara 10 minuters rast. Efter rasten har vi Matematik 10:30-11:25. I matten jobbar vi med överslagsräkning, decimalform, och avrundning. Idag hade vi prov om detta.

Sen har vi lunch. Idag hade vi spagetti med köttfärssås. Jag tyckte att den var god, men köttfärssåsen behövde mer smak och krydda. Efter lunchen har vi uterast 11:50-12:20. Jag går ut och leker med mina vänner.

Därefter har vi matematik igen efter rasten 12:20-12:50. Vi brukar kolla på Spegelvänd. Det är en tv-serie och det finns matte i filmen.

Lite senare har vi idrott 13:10-14:05. Vi har idrott i en annan byggnad, byggnaden är nära skolan. Vi brukar att ha fotboll, spökboll, basket, gymnastik, kondition, innebandy och mer. Jag behöver gå 15 minuter tidigare eftersom att jag har simning. Så jag behöver gå kl 13:35.

Min pappa kör mig till Kristinedals simskola. När jag kommer in går jag till tjejernas omklädningsrum och duschar efter det tar jag på mig min baddräkt. Jag väntar i några minuter tills simläraren kommer. När hon kommer går vi i eller hoppar i vattnet och som vanligt lär hon oss hur man simmar bra och hur man räddar sig om man ramlar i vatten. Jag kan simma, men jag går ändå i simskola för att bli bättre. Vi har simlektion i 40 min.

När lektionen är slut går jag till omklädningsrummet igen duschar och byter om. Jag går till bilen och min pappa kör mig hem.

När jag kommer hem duschar jag igen. När jag kommer ut från duschen torkar jag mitt hår och sätter på deodorant och klär mig i mjuka byxor och en tröja. När jag har duschat klart går jag och äter mat och drycker en dricka. Jag äter persisk mat med vatten, ibland drycker jag iste eller läsk.

Efter det spelar jag och kollar på min mobil i några timmar. Sen tar jag en paus och gör mina läxor. När jag blir klar med mina läxor blir jag sugen på nåt att äta. Jag äter frukt varje dag, så jag äter frukt och ibland chips, macka eller sallad.

Därefter ringer mina vänner eller spelar igen. Jag tar en paus och tar mina AirPods och jag går in i Spotify på min mobil och lyssnar på musik och dansar.

Snart är det dags för mig att sova så jag ber först efter det läser jag min bibel. Jag läser min bibel varje dag. Jag tycker att det är viktig för mig att läsa. Efter det sätter jag min alarmklocka på 7:00.

När klockan blir 10:00 borstar jag tänderna och tar på mig mina pyjamas. Det tar nästan 5 minuter att borsta tänderna och ta på mig. Efter det går jag och sover.

God natt!

Publicerat

27 februari 2024

Berättat av

Aynaz

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06354

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!