Mitt Liv

Berättat av Levis

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

23.01.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Min dag börjar med att jag blir väckt av min pappa 06:25. Sen går jag ner och klär på mig mina kläder som jag har plockat fram dagen innan, en vit Gant hoodie, en vit t-shirt och grå jeans. Jag tar också på mig en mörkblå velvet keps med en bild på en känd fotbollsspelare som spelar i Real Madrid och han heter Jude Bellingham. En velvet keps är en keps med ett lager med ett mjukt tyg som sammet på den. Baksidan är gjort av plast som har flätats ihop.

Därefter äter jag två rostade mackor med smör och skinka. Jag dricker också ett glas av juice.

Sedan går jag upp och tar min astmamedicin och ibland borstar jag tänderna på toaletten på övervåningen men oftast borstar jag tänderna på toaletten bottenvåningen. Jag fixar mitt hår och klär på mig ytterkläder.

Jag brukar få skjuts av min pappa till skolan. Det tar ungefär 10-15 min. När jag är framme så klär jag av mig ytterkläderna, hänger upp ryggsäcken och min jacka. Därefter tar jag min iPad ur min väska och sätter mig med mina kompisar och pratar tills matten börjar. Det första vi gör är att vi lämnar in våra mobiler. Det är jobbigt tycker jag! På matten jobbar vi med decimaler. Efter matten har vi svenska. På svenskan håller jag på att skriva denna text. Sedan har vi SO där håller vi på att jobba om Europa. Det är väldigt roligt för jag gillar geografi.

Därefter har vi lunch och idag blev det fiskbullar men jag är allergisk mot fisk så jag fick korv istället. Jag tog min mat och satte mig med mina kompisar. Jag brukar oftast sitta med Frank och William. Det brukar ibland vara högljutt i matsalen för att alla pratar med sina kompisar. När vi har ätit upp så dukar jag av och går för att klä på mig ytterkläder. Därefter går jag ut och spelar fotboll med mina kompisar.

När klockan är 11: 50 så går jag in för att ha Makerspace. Makerspace är en slags NO där vi kan programmera och just nu gör vi en sak som heter Textäventyr. Det är en slags text där vi får alternativ på vad som kommer att hända i texten. Jag och min kompis Tamer jobbar. Jag tycker att det är ganska roligt att göra det.

Efter NO lektionen så har vi bild. På bilden så ska vi måla en sak som till exempel en Coca-Cola burk med en färg som är i olika nyanser. Coca-Cola är en slags burk med läsk som smakar cola. Burken är röd och vit. Jag tycker inte att det är så roligt på bilden för jag är dålig på att måla.

Efter bilden så har vi slutat. Bilden tar slut 14:50 . När vi har slutat så går jag upp till personalrummet och hämtar min mobil. När jag har gjort det så klär jag på mig mina ytterkläder och lägger min skol iPad i min väska. Sedan går jag till busshållplatsen och väntar på bussen. Det brukar ta ca 5 min. När bussen har kommit så brukar jag gå på fram och sätter mig med mina kompisar Frank och Colin.

Jag brukar gå av på en busshållplats som heter Orion. När jag har kommit hem så rostar jag bröd och häller upp ett glas juice. När jag har ätit upp så går jag ner till frysen för att hämta en glass. Jag sätter mig framför teven med min glass och kollar på en serie som heter Cobra Kai som jag tycker är bra. Den handlar om några tonåringar som börjar träna karate och tävlar i en turnering som heter all valley tournament. Jag brukar titta på det i cirka 20 min.

Därefter så går jag ner för trappan för att klä på mig mina fotbollskläder. Jag går i ett fotbollslag som heter Utbynäs SK eller förkortat USK. När jag har klätt på mig klart så kollar jag up en buss som kommer i tid. Träningen börjar 17:00.

När jag är framme vid fotbollsplanen så pratar jag med min kompis Knut fram tills träningen börjar. När vi har samlats så brukar tränarna att berätta vad vi ska göra under träningen. Efter samlingen så brukar vi värma upp med en övning som heter golden eight. I golden eight så springer vi i led och den som är längst fram i ledet får bestämma vilken uppvärmningsövning vi ska göra. Efter det så gör vi en övning som heter kvadraten. Man står fem personer i en kvadrat (fyra på kanterna och en i mitten.) De på kanterna ska försöka passa till varandra utan att den i mitten ska få bollen. Det är ganska mörkt och kallt när vi tränar för vi tränar utomhus.

Sen så gör vi en övning som vi kallar Dortmund. I Dortmund så står två lag med olika västar i en rektangel och lagen ska försöka att passa bollen till sina lagkamrater utan att andra laget får bollen.

Därefter kör vi match och vi brukar köra 7 personer i varje lag. När matcherna är slut så samlas vi och pratar om hur det gick. Sedan tar alla sina vattenflaskor och jackor och går hem. Träningen slutar 18:30. Då är det väldigt mörkt och kallt när jag går till busshållplatsen och bussen kommer alltid ungefär 15 min efter att träningen slutat. Det är jobbigt för då fryser man när man väntar på bussen.

När jag kommer hem så äter jag middag och gör mig i ordning för att sova. Innan jag somnar så brukar jag lyssna på en ljudbok som heter Dagbok för alla mina fans. Sedan ber jag och somnar. Så är en dag i mitt liv.

Publicerat

27 februari 2024

Berättat av

Levis

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06356

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!