Mitt Liv

Berättat av Chelsea

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Chelsea och jag fyller år den 28 juli. Mina intressen är handboll, familj och att vara med kompisar. Jag har en syster, en mamma och en pappa. Min dröm är att bli handbollsproffs och få spela i landslaget.💞

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Chelsea och är 11år, så här ser en vanlig dag i mitt liv ut.

Det börjar med att jag vaknar cirka 06:50. Sedan äter jag frukost och då brukar jag oftast äta en eller två mackor, på mackan brukar jag ha smör och ibland ost eller skinka. Sen har jag oftast ett glas med vatten. Samtidigt jag äter brukar jag kolla på tv eller på min telefon. Det brukar ta ungefär 10 minuter att äta frukost, när jag är klar med frukosten dukar jag av min tallrik och mitt glas.

Efter jag har ätit klär jag på mig mina kläder och idag hade jag på mig en rosa stickad tröja och ett par ljus gråa jeans. Oftast så brukar jag välja kläder dagen innan så det inte blir så stressigt för ibland kan det ta 10-15 minuter att välja kläder. Sedan går jag och borstar mina tänder och fixar mitt hår. När jag är klar med mitt hår går jag till mitt skrivbord.

När klockan är 07:40 klär jag på mig mina ytterkläder och ser till så att jag har med mig allt jag behöver, och sen går jag till skolan. När jag har kommit fram till skolgården så säger jag hejdå till min lillasyster. Eftersom våra skolar ligger bredvid varandra brukar vi gå med varandra de dagarna vi börjar samtidigt.

När jag har kommit in i skolan så hänger jag av mig mina kläder och sedan går jag till mitt skåp. Där hämtar jag materialet som jag behöver. På torsdagar har jag svenska som första lektion. Vissa svensklektioner har vi tillsammans med vår parallellklass och då kan vi inte vara i ett klassrum för vi blir för många då och det kommer inte finnas plats till alla. Efter svensklektionen har jag slöjd, lunch, teknik och SO. Till lunch fick vi laxpanetter med potatis och remouladsås. Det var jättegott!

När skolan har slutat så hämtar jag min lillasyster och sedan går vi hem. När vi är hemma äter vi mellanmål. Då brukar jag oftast ta en skål med flingor eller en macka, det beror på vad jag är sugen på.

Sedan byter jag om till handbollskläder och packar mina skor, min vattenflaska och knäskydd i min ryggsäck. Efter det sätter jag mig vid mitt skrivbord och fixar mitt hår. När jag är klar med mitt hår tar jag på mig mina ytterkläder och går till bilen. När vi är framme i träningshallen sätter jag på mig mina träningsskor och tar av mig min träningsoverall.

Efter en halvtimme kommer mitt handbollslag och just på torsdagar innan min träning börjar, har vi löpning. Då brukar vi vara ute och springa i cirka 15-20 minuter. Efter vi har sprungit har vi träning i 1 timme och 30 minuter.

När träningen är slut sätter jag på mig mina ytterkläder och säger hejdå till mina lagkompisar. Sedan går jag till bilen och åker hem, när jag har kommit hem äter jag middag och duschar. Efter jag har duschat går jag till mitt skrivbord och fixar mig. Om jag ska sova direkt efter jag har duschar brukar jag fläta mitt hår eller om jag har mycket tid blåser jag håret. Innan jag ska sova brukar jag ha min mobil i cirka 10-15 minuter, och sedan sover jag.

Och så här såg en vanlig dag i mitt liv ut.

Publicerat

27 februari 2024

Berättat av

Chelsea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06364

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!