Mitt Liv

Berättat av Molly

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Måndagar generellt.

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att läsa, spela, titta på tv, iPad eller telefon. Jag gillar även att rita, gå på min karate, rida och vara med kompisar och familj. Min närmaste familj består av min mamma, hennes pojkvän, min pappa, hans flickvän och mig. Jag är ett ensambarn men har fyra kusiner och en morbror och farbror. Min Farbror och morbror står nära mig men min farmor och farfar ärvde bästa! Jag har haft en katt när jag var igen och hade en hamster, men tyvärr gick han bort i somras, hans namn var Blixten och katten Boris. Jag gillar min skola och har många vänner.

Tack och hej leverpastej.

Till: framtiden.

Mvh: Molly , 11 år 2024.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Så här är mina måndagar generellt!

Jag vaknar i mitt rum av att min mamma eller pappa väcker mig. Som tur är för mig så får jag ha sovmorgon, eftersom att jag inte börjar klockan 08:00 utan en timme senare på måndagar.

Sedan går jag upp ur sängen och till köket. Är maten inte framme så hjälper jag antingen till eller så börjar jag göra mig klar, men just idag är den framme. Hos min moder brukar jag äta mjölk och havrefras eller Crunchy. Både Crunchy och Havrefras är märken på olika flingor som man kan äta till mjölk, fil, yoghurt eller vad man nu vill ha det i. När jag ätit det tar jag oftast en eller två mackor med smör på.

Eftersom att mina föräldrar är skilda äter jag olika- men nästan samma frukost hos min pappa. Då brukar jag äta mjölk med Cornflakes, även en slags flingor. Och två eller en macka/mackor.

När jag ätit färdigt går jag och gör mig klar. Jag väljer kläder och tvättar mig i ansiktet med tvål och vatten, sedan torkar jag ansiktet med en handduk. Tvålen är från ett märke som heter Aco, som gör olika saker för ditt ansiktet. Det kan man köpa på till exempel Apoteket. Apoteket är en affär där man kan köpa mediciner och andra hälsorelaterade artiklar. Efter det tar jag lite kräm från samma märke för att jag inte ska vara så torr i ansiktet. När jag gjort det tar jag fram tandkräm och en tandborste. Sedan sprutar jag på tandkrämen på tandborsten och börjar borsta så att mina tänder blir tillräckligt rena, oftast i två minuter eller något sådant. Jag tvättar mig även under armarna med en handduk, vatten och lite vanlig handtvål. Sedan sätter jag på mig mina kläder. Ibland packar jag gympapåsen dagen innan, men annars stressar jag medan jag packar den och min skolipad- som är ett digitalt verktyg man kan göra mycket på, mina nycklar och min telefon. I slutet innan jag går använder jag en pytteliten sminkpenna för att täcka mina finnar, bara för att det känns bra att göra det.

När jag är klar tar jag på mig ytterkläder och går eller cyklar till skolan. Det är ungefär en 5-10 minuter att gå från min mamma och kanske 15-20 minuter från min pappa. Min skola heter Kvibergsskolan. När jag kommer fram till skolan så går jag in genom entrédörren och sedan uppför trapporna- jag går upp till min avdelning som är högst upp och som vi kallar för Alfa. Mitt skåp där jag har mitt material och mitt fack- där jag har kläder, skor och väska är alla på den sida vi kallar blå sida eftersom att den har blåa väggar och blått golv på majoriteten av alla ställen i hemvisten. Eftersom att jag går i 5B så har jag även en parallellklass. Den klassen heter 5A och ibland när vi har svenska så jobbar vi tillsammans med dem.

Klockan 09:00 så börjar min mentorstid, men vi tar med svenska grejerna eftersom att mentorstiden och svenskan flyter ihop. Mentorstiden slutar klockan 09:40 och svenskan slutar klockan 10:20. Eftersom de flyter ihop så har vi en 80 minuter lång lektion. Det låter kanske mycket men det känns bara som en vanlig lektion även om den verkar lång. Efter svenskan har vi klockan 10:30 engelska ända tills 11:15. Efter det har vi lunch till 11:35. Sedan har vi rast ända tills 12:10, men eftersom mattelektionerna börjar då så tycker de att vi ska gå in 12:05.

På rasten brukar jag leka med mina kompisar, jag brukar ha väldigt roligt så länge det inte blir något bråk! Men ibland känns rasten alldeles för kort.

När rasten är slut har vi matte tills 13:00. Sedan har vi rast, när klockan är 13:20 får vi gå och byta om eftersom att lärarna inte vill att vi ska komma för tidigt till gympalektionen. Tiden att byta om tas från rasten, så egentligen slutar rasten klockan 13:35.

Under gympan brukar jag ha ganska kul! Vi har gympa ända tills 14:30. När gymnastiken är slut så får vi gå och byta om, några av oss duschar, men inte så många. Inte särskilt fräscht på onsdagarna när vi har en lektion efter gympan, ärligt talat. Jag duschar och byter om till kläderna jag hade innan och packar ihop mina saker i gympapåsen.

När jag gått tillbaka till skolan, eftersom att gympahallen inte hänger ihop och vi hyr hallarna , så hämtar jag min mobil och min iPad plus kanske läxor från skåpet. Skåpet stänger jag och låser innan jag går och packar ner allting i min väska. Jag går eller cyklar tillbaks hem, ibland åker jag bil men inte så ofta.

När jag väl kommit hem så låser jag dörren och tar av mig ytterkläderna. Min väska går jag in och hänger på en krok bakom min dörr hos mamma eller hos pappa sätter jag den antingen bredvid trappan eller uppe på mitt rum. Sedan går jag till badrummet och packar ur gympapåsen. Jag lägger de smutsiga kläderna i tvättkorgen och min handduk hänger jag upp. Sedan går jag på toaletten om det skulle behövas.

När jag uträttat mina behov tvättar jag händerna och packar upp läxorna (om jag har några) och gör dem. När det är klart så ritar jag lite eller tittar på min iPad.

Sedan runt fyra-fem tiden kommer mina föräldrar hem. Då gör vi mat och äter antingen vid bordet eller ibland i soffan. Sedan vilar vi på maten. Under kvällen gör jag något frivilligt, till exempel tittar på en serie, en film, spelar eller ritar.

Sen är det dags att gå och lägga sig. Jag gör mig klar och kommer i säng mellan 20:30-21:30 oftast. Sedan är det tisdag!!!

Publicerat

27 februari 2024

Berättat av

Molly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06370

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!