Mitt Liv

  • Matilda AA.

  • Matilda AA.

Berättat av Matilda

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

26.01.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Matilda och är 11 år. Jag bor i ett radhus med min mamma, pappa, lillebror och hund. På fritiden brukar jag titta på serier, spela, lyssna på musik, måla och prata med vänner. Jag brukar också gå på promenad med min hund Lona och lära henne olika hundtricks. Min favoritmat är sushi och min favoritfärg är babyblå och ljusrosa.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Matilda och nu ska jag berätta om hur en vanlig fredag ser ut för mig.

Det börjar med att mamma väcker mig runt 06:10 då brukar jag gå ner till soffan och bara vakna till liv. Sedan går mamma till jobbet och pappa vaknar. Han väcker min lillebror och de kommer ner. Efter det gör min pappa frukost åt oss. Jag har smör och ost på min rostade macka. Efter frukosten brukar min lillebror ligga kvar i soffan och titta på tv, men jag brukar gå och borsta tänderna och göra mig i ordning.

Efter det så går jag upp till mitt rum och fixar mitt hår, ögonfransar och andra saker. När jag fixar mig brukar jag oftast lyssna på musik. Jag lyssnar på olika musiktyper, men mest rap. När jag har fixat i ordning mig och är klar så brukar jag skriva med vänner, titta på youtube eller mysa med min hund. Jag hinner göra det i typ 12 minuter, sedan ska jag åka till skolan.

När pappa har lämnat mig vid parkeringen, smsar jag mina vänner och frågar vilka som är där och vilka som är på väg. Oftast brukar någon vara i närheten, då väntar jag. Ibland är det tvärtom och någon av mina vänner väntar på mig. Efter det går vi gemensamt upp till Alfa och möter dem som redan är där.

När vi kommer upp i hemvisten tar jag av mig jackan och hänger den på kroken. Därefter tar jag av mig mössan och skorna. Alla på Alfa har sin egen krok, skoställ och ett eget skåp där vi kan ha allt material vi behöver. När jag har hängt av mig så brukar jag kolla vad vi har för lektion och hämta det jag behöver till lektionen.

Första lektionen på fredagar är alltid svenska. Svenskan är 8.00 till 9.00. När svenskan är slut är det rast tills 9.20. Efter rasten är det svenska igen 9.20 till 10.40. När vi har slutat svenskan brukar jag och mina vänner gå till lunchen. När vi kommer ner från Alfa tvättar jag mina händer och ställer mig i ledet. När jag kommit in i matsalen så går jag och tar vatten. Efter det väntar jag på mina vänner så att vi kan ta ett bord. De andra brukar äta, men jag är inte så jätteförtjust i skolmaten. När någon av mina vänner har ätit klart brukar vi duka av och gå ut.

Vi har rast i en halvtimme innan engelskan börjar. På rasten brukar vi gå runt och prata, gunga eller kasta en boll till varandra. När rasten var slut gick vi upp och förberedde oss för engelskan. Vi hade engelska 11.30 till 12.30. På denna engelskalektionen tränade vi på när man ska använda were och was.

När engelskan är slut är det dags för NO. Den börjar 12.45 och slutar 13.30. På NO lektionen pratade vi om kol. Man skulle göra en faktakarta/ bubbla om kol. Jag hann klart med min kolkarta. När jag var klar fick jag fortsätta jobba med min affisch om luften. Den är inte klar än med det är ändå bra. Om jag blir klar med något annat kan jag ju alltid ha den som extrauppgift. När lektionen är slut ställde jag upp min stol och gick ut ur klassrummet.

När vi har kommit ut från klassrummet går jag till mitt skåp, lämnar mina saker och tar det jag behöver ha med mig hem t.ex. läxor eller mina engelskaböcker. När jag har lagt läxorna i väskan går jag och hämtar min telefon. Efter det går jag ner för trapporna på väg mot busshållplatsen. Jag åker 2 busshållplatser. Sista biten måste jag gå. Det tar ungefär 5-10 min för mig att komma hem efter att jag har gått av bussen.

Väl hemma brukar jag äta direkt eftersom jag inte äter skolmaten. Sedan går jag upp till mitt rum och gör läxor samtidigt som jag lyssnar på musik. När jag är klar med mina läxor brukar jag prata med vänner, kolla serie, lyssna på musik eller vara med min lillebror.

Senare under dagen runt 17.00 kommer mamma hem från jobbet, då brukar vi äta något litet. Sedan brukar jag lyssna på musik och vara med min lillebror och hund tills klockan är cirka 19.00. När klockan är 19.00 så tar jag det lite lugnt och tittar på tv med min familj. Efter det så är klockan typ halv åtta och då borstar jag tänderna och tar på mig pyjamas.

När jag är klar med det så har jag ungefär 1 timme och 30 minuters fri aktivitet. Då brukar jag prata med vänner i telefon.

När klockan är 21.00 så är det dags för mig att sova. Innan jag lägger mig fyller jag min vattenflaska och ställer den på bordet bredvid mig. Sedan kommer mamma och säger godnatt. Det här är slutet på en helt vanlig fredag för mig.

Publicerat

27 februari 2024

Berättat av

Matilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06374

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!