Mitt Liv

Berättat av Brisk

Född 2012. Kvibergsskolan. Alfa.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

22.01.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej! Jag heter Brisk och är 12 år. Min familj består av min pappa, mamma, lillebror och lillasyster. Jag gillar att cykla på min fritid. I skolan så gillar jag att köra basketmatcher med min vän Bilal. När skolan är slut eller på helgerna så cyklar jag. Jag har en elsparkcykel och en vanlig cykel men jag använder båda lika mycket. På vintern så cyklar jag inte så mycket för att det är snö på marken ofta. Jag cyklar när det inte finns snö på marken.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Brisk och är 12 år.

Min dag börjar med att jag vaknar halv sju på morgonen och borstar mina tänder. Sen så scrollar jag på min mobil ungefär i 5 minuter. Jag tar på mig mina kläder efter jag har scrollat på min mobil. Efter jag har tagit på mig mina kläder så går jag ner för trappan och äter frukost. Till frukost så äter jag cornflakes och lägger russin i. När det är tid för skolan så tar jag på mig min jacka, mössa och skor.

Efter det så går jag till busshållplatsen för att ta bussen till Angered. Det tar ungefär 40 minuter till skolan från mitt hem. När jag är i Angered så tar jag spårvagnen till Gamlestaden. Sen så när jag är i Gamlestaden så tar går jag ner för trappan för att ta bussen till Kvibergsskolan, den skolan som jag går på.

När jag är i skolan så väntar jag 10 minuter tills min lektion börjar. Tills min lektion börjar så spelar jag och mina vänner brawl stars. Brawl stars är ett spel när man slår tills den personen som kör dör. Man kan spela olika evenemang. När min lektion börjar så har jag mentorstid med Therese och Emma. På mentorstiden så pratar vi om vad vi ska göra denna vecka. Mentorstiden är 40 minuter lång. Efter mentorstiden så har vi svenska i 40 minuter också men svenskan och mentorstiden håller ihop så sammanlagt är det 80 minuter. På svenskan så har vi parläsning med vår läspar som lärarna har bestämt.

Sen så har jag 10 minuters rast, då kan vi få vara inomhus men vi får inte prata så högt för att då kommer vi störa de andra som fortfarande har lektion.

Efter rasten så har vi engelska i 45 minuter. På engelskan så har vi jobbat i workbook och skrev en kort text på ord som var på tavlan. Jag gillade det men inte så mycket för att man skulle skriva om det ord som finns på tavlan.

Nu har vi lunch. Lunchen är Mesir Wat med havreris. Maten var inte så god för att det var med havreris. Havrerisen hade inte god sås. Såsen var röd med några grönsaker i och lök det var inte gott heller.

Efter det så hade vi rast. På rasten så var jag med mina vänner och kollade när några klasskamrater spelade fotboll.

När jag skulle gå in så förberedde jag mig för matten så jag hämta min matte pärm och min penna. Jag stängde min skåpdörr och låste den med ett lås. Nu när jag är inne i klassrummet så ska vi i klassen vänta tills läraren ska säga vad vi ska göra. När man kommer in i basrummet så ska man vara tyst. Denna gången så fick man välja om man vill arbeta på magma eller i matteboken. Magma är en app där man får uppgifter på. När man öppnar uppgiften i magma så är skärmen vit så att man får plats att skriva en uträkning men man behöver inte alltid det beror på vad uppgiften är. Om man är klar med uträkningen och vet vad du ska svara så skriver du svaret i svarsrutan. Jag gjorde mina uppgifter på magma för att det är snabbt och roligare än i matteboken. När jag var klar med alla uppgifterna så hade jag lite tid kvar så jag plockade undan mina saker. Sen när det var dags att sluta så klappade alla för Emma för att det var en bra lektion. Vi klappar i slutet av lektionen för att det är roligt och att visa att det var en bra lektion.

Efter mattelektionen så har jag 35 minuters rast. När det är en dag där vi har rast före idrotten så går jag till de småa gungorna för att där är det närmast till idrotten. Vi får inte börja gå till idrotten tills det är 10 minuter kvar tills vi börjar. Så jag och mina vänner går till gungorna och pratar. Colin har en klocka så vi vet när det är dags att börja gå till idrotten. Vi får inte gå tidigare till idrotten för att det är utanför skolan. Jag tycker att vi borde gå dit lite tidigare för att det är snabbare och man behöver ju inte gå in i byggnaden man kan vara utanför. När det är 10 minuter kvar tills lektionen så går vi till idrotten.

När jag har fått frisk luft under rasten så går jag in till omklädningsrummet för att byta om. Jag tar på mig mina idrottskläder och skor och går in till hallen. I hallen så kommer det några av mina klasskompisar. Tills vi börjar så leker vi jage. Jage är en lek där man springer efter varandra. Vi leker jage så att vi kan värma upp oss. När det är dags att börja lektionen så ska klassen samlas. Vår idrottslärare Oscar säger och visar vad vi ska göra på lektionen. Denna dag skulle vi ha redskapsgymnastik. Redskapsgymnastik är inte så roligt. Det är bra men inte så roligt. Jag gillar mer sportiga lektioner än redskapsgymnastik. Så jag går och hämtar ett papper som man skriver på där om man har klarat övningen eller inte. Jag börjar med ribbstolen först och gör övningarna som står på papperet.

Sen efter idrotten så slutar jag skolan för dagen. Så går jag tillbaka till skolan med Colin T och Bilal för att hämta mobilerna. Jag gick till arbetsrummet och såg mobillådan utanför dörren på hyllan. Jag tog min mobil från mobillådan och kollade på mina meddelanden som jag har fått från min mobil.

Efter det så kollade jag för en buss som kommer en tid som passar mig. Jag hitta en buss som åker om 12 minuter. Jag såg min lillasyster i korridoren så jag sa till henne att vi ska hem så jag och hon gick till lågstadiet för att hämta min bror från fritids.

När jag hämtade min lillebror från fritids så var det bara 6 minuter kvar tills bussen kommer. Vi börja gå lite snabbare för att annars missar vi bussen. När vi var på hållplatsen så kommer bussen. Så vi går på bussen och sätter oss på en ledig sittplats. Som tur är att det fanns 3 sittplatser nära varandra då kunde vi alla sitta tillsammans. När bussen var framme vid Gamlestads Torg så var min mamma där så jag gick till henne. Jag, mina syskon och min mamma väntade på spårvagnen tills den kommer. Det var 8 minuter kvar tills spårvagnen är på hållplatsen. När spårvagnen är här så går vi på spårvagnen som åker till Angered. Det fanns inga lediga sittplatser där framme så vi stog upp tills vi var framme vid Angered Centrum. När vi var framme så fanns det en buss redan där vid hållplatsen som åker till Lövgärdet. Vi tog den bussen som skulle åka till Lövgärdet. Vi väntade tills vi var framme vid Lövgärdet Centrum. När vi var framme så gick vi en liten bit och upp för trapporna som går upp till bron. När man har gått på bron så ser man röda radhus där är ett sånt hus som jag bor i. Men för att komma till mitt hus så ska du gå nedför en backe så vi gick ner och gick till där jag bor.

Nu är jag inne i huset jag tog av mig min jacka och skor och gick till mitt rum. Jag bytte om mina kläder. Efter det så spelade jag fortnite. Det var roligt. Sen så kom min farbror och gratulera mig. Efter en stund så kom min pappa hem från jobbet och gratulera mig också. Jag gick upp igen för att spela fortnite i 35 minuter sen så sa pappa att jag skulle komma. Jag gick ner för trapporna och gick till vardagsrummet. I vardagsrummet var alla där och hade fika på bordet. Sen så sjöng alla för mig. Men det var jätteroligt. Efter det så blåste jag ut ljusen som var på tårtan. Jag var glad. Vi åt tårta och firande min födelsedag.

Sen var klockan 20.00 då var kalaset slut för att imorgon är det skola. Snart tyckte jag att det var dags att sova. Men jag tyckte att på en timme kan jag göra läxorna. När jag har gjort klar läxorna så gick jag och borstade mina tänder. Klockan var 20.50. Efter när jag har borstat mina tänder då gick jag till min säng och gick på den. Då var klockan 21.00. Jag tyckte att det räckte för idag. Klockan 21.10 sover jag.

Publicerat

27 februari 2024

Berättat av

Brisk

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06378

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kvibergsskolan

Klass

Alfa

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!