Mitt Liv

Berättat av David

Född 2012. Kastellskolan. Åk 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

20.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter David. Jag går i femte klass och är elva år. Min lägenhet är hyfsat stor. Vi har fem rum och kök. Vi har även två toaletter hemma. Vi bor fem personer där: jag, min mamma, min syster och mina två bröder men jag har också äldre syskon som har flyttat hemifrån.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

På vardagarna brukar jag vakna runt 06:30-07:00. Det första jag gör är att be och läsa bibeln. Efter det går jag och duschar och göra mig klar inför skolan. Jag brukar inte äta frukost på skoldagar, jag tycker det blir stressigt. Det tar ungefär tio till femton minuter att gå till skolan från min lägenhet. Jag börjar skolan åtta och slutar ungefär vid 14:30. Ibland kanske jag stannar på fritids men annars går jag hem direkt. Efter skolan tar jag det lite lugnt innan jag går och spelar fotboll. Antingen med mitt fotbollslag eller själv. Ibland spelar jag också med en vän. Jag vill bli fotbollsspelare när jag blir stor så jag tränar så mycket jag kan. Jag går hem från fotbollen när det börjar bli kväll. När jag kommer hem så äter jag middag. Efter middagen så brukar jag kolla tv eller spela FIFA med mina bröder. Jag går och lägger mig runt 20:00-21:00. På helgerna så har jag sovmorgon och får sova så länge jag vill så länge vi inte ska någonstans, som på söndagar då vi ska till kyrkan. Men på morgonen så gör jag samma sak. Jag ber och läser bibeln. På helgerna brukar jag äta frukost men inte så jättemycket. På helgerna har mitt fotbollslag ofta matcher. Ibland på hemmaplan men vi kan också åka flera timmar till en annan stad. Efter min match duschar jag och äter något. Ibland kanske jag går till badhuset men annars så spelar jag bara fotboll. På helgerna så finns det ofta många matcher man kan titta på. Jag kollar mest på Premier league. Mitt favoritlag är Arsenal. Mot kvällen tar jag det bara lugnt. Jag brukar ofta kolla på någon film med mina bröder.

Publicerat

26 februari 2024

Berättat av

David

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06316

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kastellskolan

Klass

Åk 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!