Mitt Liv

Berättat av Villemo

Kastellskolan. Åk 5.

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Villemo Näsström och är en 11-årig flicka som är född år 2012. Jag bor i ett rött hus med min mamma, pappa och lillebror. Vårt hus har tre våningar: en källarvåning, en mittenvåning och en övervåning. Mitt rum är på övervåningen men jag sover i källarvåningen. Vi har fem rum och kök.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

På morgonen vaknar jag upp klockan 06:30. Efter jag har vaknat går jag och klär på mig sen går jag och äter frukost. Klockan 07:15 kommer min buss som jag hoppar på. Skolan börjar klockan 08:00 och slutar runt 14:00. Efter skolan åker jag bussen hem. När jag kommer hem tar jag fika. Runt 16:30 kommer min pappa och lillebror hem. Mamma brukar jobba natt för att hon jobbar på ambulansen. Men ibland kommer hon hem samma dag. Efter att pappa och lillebror har kommit hem äter vi middag. Det är vinter ute nu så mina bandyträningar har börjat. Efter vi har ätit middag så åker vi på min bandyträning som börjar 17:45. Jag står i mål, det är roligt men inte så lätt. Efter bandyträningen tar jag av mig alla skydd sen åker jag hem och duschar. Klockan 20:30 går jag och lägger mig.

På vintrarna åker jag de flesta helgerna på bandycuper så då vaknar jag 06:00. Då går jag upp med min pappa som är vår tränare. Mamma har gjort pannkakor dagen innan som jag kan ta som frukost i bussen. Vi kommer till högslätten där bandyplanen ligger. Bussen går runt 07:00. Bussresorna brukar vara tre timmar långa så vi kommer fram typ 10:00. Vår första match börjar vid 11:00 så vi har en timme att klä på oss allt. Men det går fort att klä på sig så vi brukar bara sitta och prata till det är en halvtimme kvar. Vi brukar spela två matcher sen är det lunch. Lunchen brukar vara i en skola där alla lagen äter. Efter lunchen spelar vi två matcher till. Matcherna är 2×15 minuter så 30 minuter långa är varje match. Cupen slutar typ 14:30. Då går man och klär av sig, duschar och sen åker bussen hem. När vi kommer hem med bussen är klockan cirka 18:40. Då går jag hem och äter middag sedan kollar vi på en film. Klockan 22:00 går jag och lägger mig.

Publicerat

26 februari 2024

Berättat av

Villemo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06322

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kastellskolan

Klass

Åk 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!