Mitt Liv

Berättat av Klara

Född 2012. Kastellskolan. Åk 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

20.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Klara Norberg och jag är elva år. Jag fyller år 6/3. Jag bor på landet på en ö som heter Hemsön, i en gul stor villa. Jag bor med mina två föräldrar, lillasyster och min katt.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

På vardagar så vaknar jag klockan 06:00 oftast och då går jag ner och kollar på tv och äter frukost. När klockan är 06:40 brukar jag gå upp för att fixa mig. Jag klär på mig, borstar tänderna och borstar håret. Sen gör jag mig i ordning för att åka till skolan. Jag går på Kastellskolan i Härnösand. Det är en friskola. Jag tycker om den väldigt mycket. Vi åker en gul stor bilfärja till fastlandet. Det tar ungefär 45-50 minuter till skolan för mig. Vi har många lektioner, några av de vanligaste är matte, svenska, engelsk, SO och NO. Efter skolan går jag oftast till Logen som är en restaurang. Där jobbar både min mamma och pappa. Min mamma är servitris och min pappa är kock och äger restaurangen. Klockan 15:00-15.30 så brukar vi åka hem. När vi kommer hem brukar jag och min lillasyster vara med våra grannar. Medan vi är där så lagar mamma eller pappa mat. När vi sedan kommer hem så äter vi middag. Efter middagen så kollar jag på tv. När klockan sen närmar sig 19:20 så brukar jag äta kvällsfika. Klockan 20:30 brukar jag borsta tänderna och sätta på mig pyjamas. Sen så lägger jag mig i sängen och kollar på mobilen eller datorn. Sen sover jag. Så ser en vardag oftast ut för mig.

På helgen vaknar jag ungefär vid 06:00-06:30 och går upp och kollar på tv eller mobilen. Sedan gör jag frukost. Jag spelar fotboll i en och en halv timme på lördagar. Men annars så gör jag andra aktiviteter och kollar på tv. Sen på kvällen äter vi god middag och sen brukar vi ha mys framför TV:n med olika goda saker. Det var en helgdag men de ser inte alltid ut så här men oftast.

Publicerat

26 februari 2024

Berättat av

Klara

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06332

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kastellskolan

Klass

Åk 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!