Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2012.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.12.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Elsa och är 11 år. Jag fyller i september. Jag har en häst och tycker om att rida, vara med kompisar och bada. Jag tycker om godisarna bubs. Det kan vara surt och sött och ja allt möjligt. Jag har också en katt och två kaniner. Jag ÄLSKAR sommaren.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Julafton 2023 den 24 december .Jag heter Elsa och är 11 år, men fyller år snart i september. När jag vaknade upp på julaftonsmorgonen var jag jättetaggad för att det var julafton. När vi skulle äta frukost hade min mormor, min moster, min mosters kille, min kusin, min farbror och min farbrors kille kommit. De bor alla i Stockholm. Min farbror och min farbrors kille bor i Norge.

Min familj var såklart med.

När vi åt frukost fick jag och min bror varsitt paket från våra föräldrar. Jag fick en ring och min bror fick ett skrivbord. Vi åt massa gott bröd och drack vatten, haha ganska vanligt eller hur. Efter frukosten åkte jag och pappa och handlade. När jag och pappa kom hem är det ganska långt kvar tills resten av släkten kommer så alla väljer att bara vila. Efter en stund ska min kusin sova, hon är bara ett år. När hon sov passade alla på att göra sig i ordning för att resten av släkten skulle komma. Man vill ju också vara lite fin på julafton. Jag hade på mig en röd tröja med ett par ljusa byxor. Jag hade också lockigt hår och lite mascara. När alla hade fixat sig kom resten av vår släkt. Vi hade en liten pratstund medan min mamma, min pappa och min moster lagade maten. När maten väl var klar satte sig alla 14 stycken för att äta. Vi åt och hade det roligt och skrattade. Sen kommer det jag älskar mest med julafton, kan ni gissa vad det är? ÖPPNA PAKET SÅKLART AAAAHHHH. Gör ni fortfarande det? Om inte så tycker jag synd om er. Jag fick i alla fall jättebra presenter. Jag fick nytt smink för mitt blev stulet. En sak som var komiskt vara att min pappa, min mamma, min bror och jag fick deo. Sen körde vi julklappsspelet och jag vann ett skohorn. Sen åt vi massa godis och vi satt och pratade. Efter ett tag åkte de som kommit hem och mormor åkte hem. Sen skulle min moster, min mosters kille och min kusin till deras stuga som de hyrde. Min farbror och min farbrors kille sov hos oss och skulle åka hem dagen efter. Det var min julafton och jag hoppas att ni tyckte det var intressant. Det är många i min klass som firar sin julafton så här, så detta är trendigt 2023-2024.

Publicerat

25 februari 2024

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06296

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Myggenäs skola

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!