Mitt Liv

Berättat av Lyra

Björngårdsskolan. Öst.

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag tycker om tiktok, vänner, choklad, godis och gymnastik!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag.

Mina dagar brukar oftast börja med att jag vaknar i min säng. På vardagar går jag upp ungefär 06.50, för att göra mig redo för skolan. Jag går upp i min säng. Slänger på mig kläder för dagen och tar fram min plattång. En plattång är som en ”maskin” som är varm, som man kan göra håret rakt med. Det är värmen som håller håret så, och om man får vatten i håret blir det förstört.

Jag går in i köket och tar fram smör och ost från kylskåpet. Sen brer jag en macka med ost på. Medan jag äter frukost, brukar jag antingen prata med en familjemedlem eller läsa en bok.

När det är dags att gå till skolan, sätter jag på mig mina vita skor och jackan. Det är inte alls långt att gå till skolan, så jag behöver bara gå 5 minuter innan skolan börjar.

I skolan är första lektionen matte. Detta är en lång mattelektion, och vi jobbar med blockmetoden.

Sedan har vi teknik, rast svenska och SO och efter det, klockan 11.50 har vi äntligen lunch. Det blir soppa med gott bröd. Jag tar lite av soppan, men äter mest brödet med gurka på.

Sen har vi lunchrast. Då brukar jag prata med mina kompisar.

Efter rasten har vi NO, då brukar vi läsa i boken. På matten fortsätter vi med blockmetoden och det tycker jag är kul. Till sist har vi en kort svenska lektion, och sen slutar vi klockan 14.45.

Efter skolan går jag hem. Jag börjar med att ta av mig ytterkläderna och sätter min mobil på laddning. En laddare är något man stoppar in i mobilen, så att den får mer batteri och inte laddar ur.

Idag har jag gymnastik, så jag går in i mitt rum och sätter på mig träningskläder.

Gympan börjar om ungefär 1 och en halv timme, och innan dess brukar jag chilla med mobilen, eller kolla på tv.

Jag kollar på en serie vid namn Gilmore girls.

Jag och min kompis brukar mötas vid ett bestämt ställe och åka tillsammans till gymnastiken, men just nu är hon i Bali, så jag får gå själv.

På gymnastiken brukar vi börja med att plocka fram, men idag har vi fristående träning, vilket betyder att man över på en koreograferad dans. Det är en gren i truppgymnastik.

Sen värmer vi upp. Det blir olik uppvärmning baserat på vilken dag det är men idag brukar vi först dansa och sen göra några olika uppvärmnings övningar.

Efter uppvärmningen som håller på i ungefär en halvtimme, brukar vi ibland öva på så kallade ”svårigheter”, eller öva på själva friståendet.

Svårigheter är delar i friståendet. Det är olika i alla men i vårat har vi bland annat med spagat, pik sitt och piruetter.

Idag övade vi på dansen och höll på i typ en timme innan det var dags för styrka.

Idag körde vi tiominutersstyrkan, min hat styrka. Först måste man springa och nudda väggen på andra sidan och sen springa tillbaka. Det är tio varv, och varje varv måste gå på endast en minut. På varje varv gör man typ 6 övningar med tio repetitioner. När man är klar ska man springa till väggen mittemot och tillbaka för att börja på nästa varv. om man inte hinner måste man springa till väggen en gång till.

Efter styrkan stretchar vi, och sen är gymnastiken slut. Jag tar bussen hem när klockan är ungefär 19.10. det är faktiskt riktigt mysigt att ta bussen hem efter en bra träning.

Jag och min kompis Liv brukar oftast äta på ett ställe kallat ”mormors lilla kök” efter, men idag ska jag äta pastasallad hemma.

Det blir en ganska sen middag och efter brukar jag ta en dusch, kolla på Gilmore Girls med lite kvällssnacks och sen borsta tänderna. Innan jag går och lägger mig läser jag lite i min bok, sen sover jag.

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Lyra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06254

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Björngårdsskolan

Klass

Öst

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!