Mitt Liv

Berättat av Lil

Född 2011. Björngårdsskolan. Öst.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

21.02.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en 12 årig tjej som älskar Billie Eilish, jag bor i Stockholm i Sverige och min familj är pappa David, mamma Mia och min bror Bix.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min vanliga dag

Mitt alarm ringer, 07:00 på morgonen och jag vill inte upp ur min varma sköna säng. Efter en stund reste jag änklingen mig upp ur min säng och tar min väg till köket, mamma gör frukost och pappa gör sig i ordning till jobbet. Jag tog min frukost som då var vitt bröd med lite arla smör och gooda ost på, jag parade det med lite multivitamindryck.

Efter jag hade ätit upp så gick jag till badrummet för att borsta tänderna, jag tog min eltandborste och lite Colgate tandkräm på. En eltandborste är en borste som tvättar sina tänder med att skaka och snurra i sin mun. Jag tvättade snabbt mitt ansikte med lite vatten och sedan satte på smink. Jag tog lite concelar och lite maskara och vips så var jag klar. Jag satte på mig ett par jeans fast dem var lite för stora så jag satte på mig ett bälte, jag tog en Billie Eilish T-shirt och ett par svarta strumpor. Billie Eilish är en popartist som är mest känd för sin låt med barbie. Nu var jag klar så jag satte på mig mina ytterkläder och gick ut genom ytte dörren. Jag bor jätte nära skolan det tar typ en minut för att gå dit så jag behöver inte gå jättetidigt fast jag gillar att vara lite tidigare i skolan, vi börjar 08:20 fast jag brukar gå 08:15. Nu är jag inne i skolan och väntar på mina vänner i soffan som är inuti hallen.

Vi har börjat och det är matte först, vi jobbade i matteboken med skalar och det är det tråkigaste som finns. Jag sitter bredvid min bästis Maja så hon gör det i alla fall lite roligare. Efter matten har vi teknik och då fick vi spela minecraft så det var jätteroligt. Minecraft är ett spel som man är kubmänniskor som ska överleva i en värld med att samla resurser och bygga coola hus och byggnader. Nu var klockan 09:45 och dags för rast och jag brukar bara gå runt skolgården med mina vänner och snacka. Rasten är 20 min lång och den brukar gå ganska snabbt.

Sedan efter rasten så hade vi svenska och SO, på svenskan skrev vi denna text som du läser och på SO:N jobbade vi med samhällskunskap, massmedia. På SO:N hade vi också klassråd där vi tog upp frågor till elevrådet. Nu blev det dags för lunch och det blev en av mina favoriträtter köttbullar med potatis och gräddsås. Köttbullar är bollar gjorda av nötkött och gräddsås är en sås gjord av matgrädde och andra kryddor. Jag tog en stor portion och sedan satte mig vid matsalsbordet. Jag åt snabbt upp maten och sedan var det dags för lunchrast och jag gör samma sak som förmiddagsrasten som på lunchrasten.

Därefter så har vi NO och vi jobbar med kemiska reaktioner, vår lärare eva lovade att vi skulle kolla på en rolig kemifilm så vi gjorde det nästan hela lektionen. När vi kollade klart så var det dags för matte. På matten gick vi igenom en diagnos som vi gjorde och vi fick tillbaka en annan diagnos. I slutet av dagen hade vi en 25 min lång svenska lektion och då högläste vi ur vår gemensamma klass bok, en bok är ett pappershäfte som har berättelser i den. Vi läste boken Alex dog boy. Nu var dagen slut på skoldagen och jag ska hem.

Det första jag brukar göra när jag kommer hem är byta till mysbyxor, jag har ett par vita och blåa randiga pyjamasbyxor som jag satte på mig. Jag gjorde lite mellanmål och det blev nutella macka med äpple, nutella är en sorts chokladkräm som folk brukar para med bröd. Jag tog mellanmålet till mitt skrivbord och satte på min dator för att spela, en dator är en teknisk apparat som man kan göra massa olika grejer på. Jag spelade ett spel som heter roblox, det är som en sida med massa olika spel på. Jag spelar det typ i 1 timme innan middagen är klar, det brukar vara runt 17:00.

Det blev pasta med falukorv. Falukorv är en gris som man steker och ätter och pasta är ägg och mjöl blandat och kokat. Jag äter middag med min familj vid middagsbordet. Efter middagen brukar jag gå till mitt rum och kolla på tiktok, tiktok är som en plattform där massa personer runt världen som gör korta videor som man kan skrolla igenom. Jag kollar på det i ungefär en halv timme, nu är det dags att duscha. En dusch är en apparat som skjuter massa olika vattenstrålar för att göra rent en själv. Medan jag är i duschen så lyssnar jag på musik och jag lyssnar på Billie Eilish.

Efter duschen så borstar jag tänderna och sätter på pyjamas, jag har samma mjukisbyxor som jag hade på mig innan fast med en vit T-shirt. Nu är det dags att gå och lägga mig runt 22:00.

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Lil

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06268

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Björngårdsskolan

Klass

Öst

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!