Mitt Liv

  • Emanuella Lahdo

Berättat av Emanuella

Född 2012. Kymlingeskolan. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

fredag

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En fredag i mitt liv

HEJ

Jag heter Emanuella och jag är 11 år och bor i en lägenhet i Ursvik. Den är ljusbrun på utsidan och väggarna i mitt rum är vita. Jag har hyllor över min säng och jag har ett skrivbord som är jättestort. Halva skrivbordet är platsen där jag gör mina läxor. Men den andra halvan är där jag har all hudvård och där jag fixar mig. Jag bor med mamma och pappa och jag har inga syskon. Vi flyttade från Vällingby till Ursvik när jag var fyra år.

Det här är min dag:

Jag vaknar av att min väckarklocka ringer kl.6:55. När jag var liten väckte mamma mig men när jag var 11 år skaffade jag mig en väckarklocka. Efter att jag har vaknat väljer jag mina kläder. Sedan går jag och fixar min frukost. Min vanligaste frukost är flingor men om jag har mycket tid så äter jag omelett. Därefter packar jag min ryggsäck. Ibland behöver jag ha läxor med mig, ibland frukt. Tofsar är alltid bra att ha med. Fleecetröja också! Men om jag har tid över så kollar jag antingen mobilen eller TV. Om jag kollar på min mobil så kanske jag spelar något spel eller chattar med vänner på WhatsApp. Men om jag kollar på TV så kollar jag på Netflix och på Netflix så kollar jag på Trolls.

När jag har packat min ryggsäck så väntar jag på min vän Selma. Vi går alltid tillsammans till skolan. Det tar ungefär 5-10 min att komma fram till skolan. Vi har känt varandra sedan början av årskurs två sedan dess har vi varit bästa vänner. När jag är i skolan så har vi lektionerna: sv, rast, sv, so, lunch, lunchrast och slöjd. Jag går på träslöjd. Och efter det går jag hem direkt efter skolan. Jag stannar inte på fritids för att jag ska hinna gå hem och äta, byta kläder.Jag har speciella kläder på mig till konståkningen och sedan får jag skjuts till min konståkning. Men om jag har tid över så städar jag mitt rum. På konståkningen övar vi på våra program. Program är som en dans men på is. Vi tränar även på vårt julprogram. Efter konståkningen åker jag direkt till Scouterna. Sedan kommer jag hem och äter middag och efter det har jag fredagsmys med familjen, kanske med mina kusiner eller vänner. När jag äter fredagsmys så brukar jag äta chips, popcorn, dipp och någon dricka. Min faster har precis köpt ett hus så det är kul om jag får ha sleepover hos henne. Efter fredagsmyset borstar jag tänderna och slutligen går och lägger mig. Men om jag inte kan somna så brukar jag kolla på mina album med alla mina barndomsminnen och bilder på min födsel. Eller bara se fram emot julen och tänka på min önskelista. I år önskar jag mig inte så himla mycket som jag har gjort de senaste åren. Mina föräldrar har gjort så mycket för mig, det har mina släktingar också.

Denna text är skriven av: Emanuella Lahdo från kymlingeskolan

Hejdå 🙂

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Emanuella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06206

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kymlingeskolan

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!