Mitt Liv

Berättat av Ailin

Född 2014. Ekhammarskolan. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

13.01.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Ailin jag är 11 år och kommer från Kungsängen i upplands-bro. Jag bor med min mamma, pappa och lillebror min store bror har flyttat hem i från och pluggar i högskolan. Min mamma kommer från Chile och pappa är svensk.jag är född i Sverige på Danderyds sjukhus. Jag och min familj gör allt tillsammans. Jag tränar BJJ och fotboll, jag älskar sport och älskar att röra på mig. Jag gillar att dansa och härma olika dialekter men det gör jag bara hemma.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv är lördag då jag vaknar av musik som min pappa brukar spela när han lagar frukost. På helgerna är det pappa som brukar laga frukost och då brukar vi få scones grönsaker jag dricker vatten gillar inte mjölk. Vi brukar sitta i vardagsrummet och tittar på en bra film med min mamma och lille bror. Det är alltid mamma som får välja filmer för vi kan aldrig komma överens och så brukar hon välja filmer som hon gillar. Efter vi hat ätit frukost borstar jag tänderna och fixar mig till min träning bjj ( brasiliansk jujutsu) jag städar mitt rum och sen leker jag med min bror tills det är dags att åka. Både jag och min bror tränar tillsammans. Båda mina föräldrar följer med oss till alla träningar eller matcher. De tycker att det är viktig att finnas där för oss för att de säger att det är något vi alltid kommer att minnas. Jag har en store bror som ör 22 år och han brukar berätta att mamma och pappa följde honom också till alla hans träningar. Ialla fall efter träningen åker vi hem jag duschar och varvar ner med att titta på tv och ritar samtidigt. Pappa lagar mat ( mamma gillar inte köket men hon tar resten av våran hem) när maten är klar så äter vi tillsammans i köket. Vi är vegetarianer så idag blev det linssoppan och sallad. Efter maten tittar jag igenom mina läxor som min mamma hjälpte mig med.när mina läxor va klara tittade jag en stund på tv och tog en smörgås jag borstade tänderna och la mig, min mamma läser för oss en bok som heter Häxorna som är lite läskigt och spännande. Sen pussar mamma mig och kramar mig säger te amo ( älskar dig på spanska) täcker spegeln med en handduk och släcker lampa pappa kom efter och pussade och kramade mig sa te amo och gick till min lille bror.

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Ailin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06218

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ekhammarskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!