Mitt Liv

Berättat av Julie

Född 2012. Ekhammarskolan. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

24.01.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är 11 år och fyller 12 den 19 April 2024. Jag gillar att sjunga, spela piano, cheerleading, och agility. Jag går även på kyrkokör. Jag är även väldigt bra på att måla och skissa. Agility är en hund sport som man springer runt banor med hunden. Ja blev världsmästare i U12 agility 2023 och kom även på andra plats med min andra hund. Jag är protestantisk kristen men jag är inte troende. Jag är bra och ÄLSKAR matte. Jag är även lite intresserad av historia. Jag går i klass 5A på Ekhammarskolan. Lite anan fakta är att jag gillar skolan och har gått på dans sen jag var 3 år, men slutade hösten 2023.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

MORGON

Dagen började med att jag vaknade runt 6. När våran yngsta hund upptäckte att jag var vaken så kom hon och började pussa mig för fullt. Sen ungefär 10 över så klev jag upp ur sängen. Sen så tog jag på mig en brun stickad tröja, och ett par tagits. Sen så gick jag till köket och åt en halv portion med havregrynsgröt med jordgubbssylt. När jag hade ätit upp så var klockan ungefär kvart över. Jag gick sedan till vårat badrum och borstade mina tänder. Jag använder mint tandkräm, jag har även än eltandborste. Sedan så borstade jag mitt hår. Jag gick ut med våra hundar en liten bit så att dem kunde vänta hemma medans pappa skjutsade oss barn till skolan. Men innan jag satte mig i bilen så tog jag på min stickade mössa, vantar och en jacka. Jag tog så klart på mig mina vinter skor också. Sen så satte alla sig i bilen.

SKOLAN

Det tar ungefär 20 minuter för mig att åka till skolan. Jag måste åka bil efter som att bussarna går så sällan hemma hos oss. När jag kommit fram till skolan var klockan ungefär 12 minuter i åta. Klockan åta så skulle vi in och vi hade vikarie, efter som att våran klasslärare hade utvecklingssamtal. Vi började dagen med tyst läsning. Vi hade sedan svenska tills klockan var 10 över 9. Under svenskan så jobbade vi med läsförståelse. Sedan jobbade vi med statistik i matte, det gjorde vi 20 minuter. Sedan så hade vi 20 minuters rast. Efter den väldig kalla rasten så jobbade vi med Vasatiden. Sedan åt jag lasagne till lunch. Vi hade rast i femtio minuter. Sedan så samlades vi i en kvart för att samla ihop var beting som var en engelska uppgift, matte stencil och läsförståelse. Vi slutade 12 för att det var utvecklingssamtal. Jag valde att stanna på läxhjälp för att jag skulle göra minna beting.

EFTERMIDDAG

Efter att jag gjort mina beting så var jag på sång lektion, min piano lektion var inställd så jag gick till skolans mellis, det blev macka med ost och kalkon. Sen så åkte jag hem. Så fort jag kom hem så duschade jag. Efter det så städade jag mitt rum. Sedan så var klockan ungefär 6 så vi i familjen åt mat. Vi åt kyckling spett med ris. Vi tittade sedan lite på serien värdens sämsta häxa.

KVÄLL

När det började bli kväll så slutade vi titta på serien. Vi han bara ett avsnitt. Men efter det så bytte jag om och borstade tänderna. Efter det så gav jag så klart min hund mat. Hon är gammal så hon får skonsam mat. Efter det så pluggade jag i typ en och en halv timme. Jag tittade på historien om Sverige och pluggade engelska. Efter det så gick jag och la mig.

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Julie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06224

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ekhammarskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!