Mitt Liv

Berättat av Hedda

Född 2012. Ekhammarskolan. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

19.01.2024

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Hedda och är 11 år. Jag har 4 syskon, en storebror, storasyster, lillebror och lillasyster. Jag tycker om att hoppa studsmatta och att träna på gymnastik.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Idag på fredagsmorgonen så vaknade jag klockan 06:45. Jag steg upp och tog på mig mina kläder. Sen gick jag på toa. Efter det så gick jag till köket för att äta frukost, jag åt en macka och så drack jag mjölk. Efter frukosten så gick jag och borsta tänderna. När jag har gjort klart det så gick jag till hallen och klädde på mig mina ytterkläder. Då var klockan 07:30 och skolan började klockan 08:00. Sen så gick jag en liten bit för att sen stanna och vänta på bussen som kommer 07:36. Sen hoppade jag på bussen när den kom. Jag kom fram klockan 07:45. Sen satte jag mig på en bänk för att vänta på alla andra som går i min klass. När Klockan var 08:00 så hade alla kommit och vi gick in i klassrummet. Vi hade halvklass som innebär att halva klassen har musik och halva har engelska, jag har engelska. Efter halvklassen så har vi rast i 20 minuter. Efter rasten så har vi göra klart, då får man göra klart det som man inte har hunnit med den här veckan. Veckans grej är nästa lektion. Veckans grej betyder att vår lärare ger oss en ledtråd till tillexempel en megalodon som det var idag. Sen får vi gissa och läraren säger om det var rätt eller inte. Sen berättar hon fakta om den saken. Efter det så hade vi lunch. Så vi gick upp till matsalen. Maten idag var spaghetti och köttfärssås med riven ost på. Vi hade inte så lång lunchtid för att vi hade idrott direkt efter. Vi skulle ha skridskor så att vi ska gå till en idrottsplats där det finns is under vintern. Vi skulle gå i ett led dit. Sen när vi kom fram så skulle vi börja lektionen. Idag är vår kortaste dag så vi slutade klockan 12:50. När vi slutade så gick jag tillbaks till skolan för att min mamma skulle hämta mig med sin bil där. När jag kom hem så tog jag av mig mina ytterkläder och åt mellis. Jag åt ett äpple och en macka. Sen satte jag mig i soffan och kollade på telefonen lite. Sen åkte min mamma och hämtade min lillasyster. När hon kom hem så lekte jag och spelade spel med henne. Efter en stund så skulle jag, min lillebror, min lillasyster och min mamma åka till badhuset med några kompisar. Men innan det så skulle vi äta mat, vi åt köttbullar med makaroner. Sen åkte vi till badhuset. Där var vi till klockan blev ungefär 17:00. Sen åkte vi hem och hade fredagsmys. Vi åt chips, ostbågar och drack läsk. Vi spelade lite spel och pratade. Sen gick jag och resten av familjen och la oss då hade klockan hunnit bli ungefär 22:30.

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Hedda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06228

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Ekhammarskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!