Mitt Liv

Berättat av Else

Född 2011. Björngårdsskolan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.05.1800

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

HUR VI TROR EN DAG VAR PÅ 1800-TALET

Vi tror att en dag för tvåhundra år sen började med att man gick upp ganska tidigt på morgonen. Till frukost så serverades det kanske gröt eller en smörgås. Sedan efter frukosten så gick man ut och gjorde sitt arbete, men om man hade möjligheten så gick man till skolan. Vi tror också att man jobbade tidigt på morgonen till sent på kvällen.

På 1800-talet spenderade man nog mycket tid med sin familj, eftersom det inte fanns några skärmar. Men alla hade nog inte den möjligheter därför att de inte hade någon familj som brydde sig eller ingen alls.

Efter sitt arbete eller skola, så gick man till där man bodde och åt middag, om man hade de möjligheterna hemma hos sig. När man hade ätit middagen, så tror vi att man gjorde lite mer arbete och sedan gick och la sig tidigt på kvällen. Eftersom man behövde vakna så tidigt på morgonen.

Publicerat

23 februari 2024

Berättat av

Else

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/06110

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Björngårdsskolan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!