Mitt Liv

Berättat av Ly

Född 2012. Nya Elementar. 5G.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Jag tror att när man ska åka till skolan att man typ inte går till skolan. Att man tar bil som är snabb och bara på el. Snabb så att man kan slappa och sen åka. Och att det finns typ inbyggda maskiner i bilen. Som att typ en inbyggd telefon eller att i baksätet så är det liksom fönster mellan baksätet och framsätet. Det här fönstret kan man ta ner ifall om man vill säga nåt. Och man kan inte höra varandra mellan fönstret. Och det är bra för om man ska åka långt så om barnen gnäller om saker som ”när är vi framme?” ”jag är hungrig!” ”hur länge är det var?” Och mer. Sen i baksätet så finns det typ mini teven som man kan spela, titta på film och sånt offline.

Låset i huset ska vara lätt men svårt att komma in. Det ska finnas en smart inbyggd kamera i låset så alla i familjen ska visa sitt ansikte och så varje gång man ska gå in i huset så visar man sitt ansikte så öppnar dörren.

Jag tror att år 2050 att alla då är typ super bortskämda eller vad man ska säga. Typ såhär att man har robotar som gör allting åt en. Som att diska, laga mat, hänga tvätt, tvätta kläderna, vika tvätten och mer. Jag tror att man får frukost på sängen.

Man kanske inte behöver gå till skolan. Man kanske kan ha en dator framför sig och få utbildning.

Publicerat

22 februari 2024

Berättat av

Ly

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/01172

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Nya Elementar

Klass

5G

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!