Mitt Liv

  • Bodil

  • Bodil

  • Bodil

  • Bodil

  • Bodil

  • Bodil

  • Bodil

  • Någon fotograf på google earth

  • Någon fotograf på google earth

  • Någon fotograf på google earth

Berättat av Bodil

Född 2012. Nya Elementar. 5G.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Min katt Stickan brukar sova i min säng. Mamma och pappa sover i ett rum med walk-in-closet men det är en lite äldre variant och där är det superkallt. Min syster sover i ett rum med två små förråd, ett med julgrejer och ett med hennes smink hon inte använder. Min bror sover i rummet brevid mig och det är det minsta, Åke har en dator som han brukar spela på i sitt rum. Och sist är det mitt rum. Det är nog det rummet med mest saker och det stökigaste. Jag älskar färger och konstiga typ soivenirer eller sånt. På mitt rum står det ett sminkbord fast det är inget bord utan typ en hyllplan, brevid sminkbordet stär ett lite mindre bord med smycken på, jag brukar gömma godis i den. Det är en anslagstavla med bilder och vykort på och mina papper från ridtävlingar samt rosetter från tävlingar. Farmför fönstret står mitt skrivbord med jättemycket prylar på, och sist men inte minst min säng brevid skrivbordet. På mitt skrivbord står det en lite ask med tänder i.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukade gå med återvinningen varje helg och då fick jag 25 kr per helg, men det blev lite jobbigt eftersom att jag ville hitta på grejer varje helg så jag slutade. Just nu glr jag inte så mycket för pengar men ibland(sällan) så ställer jag in saker i diskmaskinen och jag städar mitt rum och sånt men inget för pengar.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Jag har en uppfart med jst nu två bilar i, ett garage och dörren till mitt hus. Vi har en stor trädgård med fina växter och buskar i. Jag älskar mitt hus och är glad och nöjd. Jag vet att jag är lyckligt lottad som har ett så fint hus. 🙂

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Jag får inte spela på morgonen eller när jag ska sova, jag får inte bara spela utan jag måste hitta på andra grejer. Men det är typ de reglerna förutam att jag kanske behöver stöda efter mig i köket.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Om man säger sovrum har vi nog 4 men annars har vi mycket fler.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

I hela mitt liv så i tolv år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

I mitt hem känns det tryggt, mamma gillar mode och därför har vi det väldigt rent. Mamma gillar färger men samtidigt beiget och vitt. Vi har tre våningar, källaren,nedervåningen och övervåningen. Min storasyster har som en egen våning för hon har som en lite medelvåning men jag vet inte om det räknas som en våning. Vi har också en liten vind.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag gillar att spela, sminka sig, att sova och att rita.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Jag har ett sommarställe som ligger i Varberg, det är en liten svart stuga som är jättenära starnden, kanske hundra meter från stranden. Vi har en mysig liten trädgård och jag trivs där. Min mamma och pappa bor i ett litet rum, min bror bor också i ett rum med våningssäng, min storasyster bor i ett litet gästhus som står i trädgården, och jag brukar sova på loftet. Det är min favoritplats. Det lilla köket står framför mammas och pappas rum och i köket står stegen till mitt rum eller loft. Loftet har ettt litet fönster som jag brukar gå ut i, hehe. Man kan vara på taket och sitta där. Jag gillar att tänka på taket i solen.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag skrev det lite ovanför.

Publicerat

22 februari 2024

Berättat av

Bodil

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01812

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Nya Elementar

Klass

5G

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!