Mitt Liv

  • Jag

  • Jag

Berättat av Meja

Född 2012. Böskolans friskola. 5@.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag ska bättra om en vanlig dag, detta är en torsdag.

Jag börjar dagen efter att mitt alarm på telefonen ringer 06:40 och jag ska gå upp, jag börjar göra mig i ordning och sminkar mig. Efter detta går jag upp och äter frukost, jag äter ofta rostad macka med smör och vatten eller juice medan jag tittar på TikTok. Sedan går jag och byter om, jag har oftast på mig jeans och stickad tröja. Efter borstar jag tänderna men en eltandborste. Jag går till skolan 07:45 eftersom skolan börjar 08:00. Jag går till skolan med min lillebror Birk, ibland behöver jag väcka Birk och ge honom frukost men det är bara när mina föräldrar Marlene och Joar jobbar. Jag möter upp mina kompisar i skolan och väntar på att de ska öppna dörren till klassrummet. Eftersom det är torsdag har jag svenska som första lektion sedan engelska, matte, idrott och tillslut har jag slöjd, nu har jag syslöjd och innan jul hade jag träslöjd. På torsdagen har jag lite längre skoldag och då slutar vi 14;40.

Till lunch i skolan brukade det bli panerad fisk, gryta och mycket mer, maten är inte så god men ibland är det godare än det brukar tex när det är pannkakor det får vi inte så ofta. När skolan är slut går jag antingen hem eller till en kompis. När jag kommit hem lagar jag mat eller nudlar som blir som ett snack, jag äter inte så mycket då jag ska äta med min familj sen. Jag byter om till fotbollskläder, fyller en vattenflaska och packar väskan. Jag blir hämtad 17:35, vi är några som Samåker så vi hämtar varannan dag. Vi ska vara på plan tio i 18.00 och slutar 19:30 . På träningen brukar vi ha olika teman, till exempel försvar, skott, anfall eller andra grejer. Vi har korta vatten pauser som vi får dricka och ställa upp oss på. Sen blev vi hämtade av den föräldrarna som körde oss dit. När jag kommer hem kollar jag vad de andra gör innan jag duschar, när jag duschar tvättar jag inte alltid håret men ibland, eftersom jag har träning tre dagar i veckan behöver jag inte tvätta håret varje gång. När jag kommit ut ur duschen tar jag på mig pyjamas eftersom klockan är ganska mycket. Jag kanske äter om det finns något kvar och om det är gott eller om jag är hungrig annars tar jag en macka eller något vi har hemma. Säter mig och kollar på youtube eller något jag vill, efter ett tag borstar jag tänderna och tar bort mitt smink. Sen går jag in till mitt rum och kollar på något tills jag blir trött, när jag är trött ställer jag klockan på telefonen och somnar..

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Meja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05954

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Böskolans friskola

Klass

5@

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!