Mitt Liv

Berättat av Fanny

Född 2012. Böskolans friskola. 5@.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Måndag 💕

En helt vanlig måndag börjar med att mamma väcker mig klockan 06:30. Mamma tjatar och tjatar om att jag ska bädda sängen, men det hinner jag aldrig, jag har supermycket att göra! Jag är en väldigt morgontrött människa så för att piggna till så tar jag en extra varm dusch i ungefär en kvart. Jag använder head and shoulders schampo och balsam och rituals dhusch tvål. Jag tar alltid schampo två gånger för att jag gillar att vara extra clean. När jag har duschat färdigt så torkar jag mig och smörjer in mig med sol de janeiro body cream, sen tvättar jag ansiktet med en aloe Vera cleanser från the body shop, samt tar serum från the body shop med vitamin E doft och moisture cream från the body shop med aloe Vera doft.

Och äntligen så kommer vi fram till min sminkrutin, den är inte så lång men den är väldigt fin. Jag börjar med en concealer från Maybelline New York och den smetar jag ut med en beauty blender från Sephora, sen så verkligen älskar 🥰 jag min makeup my Mario bronzer den färgen är super bra, färgen och super fin. Om man har lätt för att få finnar så rekommenderar jag den starkt, och det bästa är att det finns en borste till! Jag använder också min NYX palette mycket, både highlightern och pudret. Och nu måste jag verkligen berätta om min mascara. Jag har en lancome mascara, den är verkligen super bra, dels är den superfin! Men det bästa är att den aldrig smetar ut sig. Och sist men inte minst så har vi mitt laninge lip mask. När jag har sminkat färdigt mig så tar jag på mig kläder och fixar håret. Jag har till och med ett schema för vilken frisyr jag ska ha varje dag ( Måndag-utsläppt tisdag- utsläppt onsdag- uppsatt i en tofs torsdag- halvuppsatt och fredag en fläta ) och idag var det måndag så det blev utsläppt. Till frukost äter jag alltid fil och musli, jag är en sån människa som aldrig äter yoghurt, det är alldeles för sött för min smak.

Men hur som helst så går jag alltid till skolan med min kompis My och jag ska vara hos henne 07:45 så det kan bli lite stressigt ibland. När vi kommit fram till skolan så går vi och möter Meja, sen så går vi upp och väntar på att de ska öppna till klassrummet. Och idag hade vi mentorstid, matte, svenska, engelska och So. Det som är så tråkigt är att det bara killarna får spela fotboll på rasterna ☹️. Men de får inte spela på tisdagar för då är det våran dag.

När jag kommer hem från skolan så äter jag alltid fil och müsli och tittar på gossip girl. När jag hade ätit upp muslin och kollat klart ett avsnitt av Gossip Girl så gick jag ner och baka chokladbollar( vi skulle baka fika till matchen så att vi kunde få pengar till lagkassan).Jag kör alltid mina chokladbollar i mixern. Men den här gången så gick det inte så bra. Jag tog I alldeles för mycket kaffe så det såg ut som en ko bajs 🤣🤣. Men jag löste det med att lägga ner smeten i en isform. Det kanske låter äckligt men det var supergott.

Till middag så åt jag en supergod gryta med potatis, kyckling och lite paprika i. Och till så fick vi ris och lite färska grönsaker 🥒. När middagen är klar så vill jag och mina syskon kolla på tv. Men alla vill kolla på olika saker, min lilla syster vill kolla på My Little Pony och min lillebror vill kolla på lugn i stormen och jag vill kolla på gossip girl. Men det slutar oftast med att det blir bråk. Min lilla syster bits och rivs. Men min lillebror är inte lika bra på att slåss. Bråket slutar nästan alltid med att min lillasyster får mammas mobil, min lillebror ipaden och jag får TVn.

När mina syskon gått och lagt sig så kollar jag på love is blind. Mitt favoritpar är Krissy- ly och Rasmus, de har inte haft en enda konflikt eller bråk så länge jag har kollat, och jag är 100% säker på att de kommer att gifta sig.

När klockan är 21:30 så går jag in i badrummet och tvättar ansiktet med min aloe vera cleanser från the body shop. Och sen så smörjer jag in mig med vitamin E serum från the body shop och samt aloe vera moisture cream från the body shop. Borstar jag håret och borstar tänderna, och sen så går jag och lägger mig.

Och det var en helt vanlig dag för den s 11 åringen Fanny Nyman. 💕💕💕💕💕💕

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Fanny

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05958

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Böskolans friskola

Klass

5@

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!