Mitt Liv

  • Jag

Berättat av Sigrid

Född 2012. Böskolans friskola. 5@.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag en tisdag

Jag heter Sigrid och är 11 år. Jag bor i en lägenhet med min mamma, pappa, bror och en hund. Jag är från Sverige och jag är 25% Finsk, och min mamma är 50% finsk eftersom min morfar är hel finsk.

På morgonen innan skolan går jag upp 06:20 och jag börjar 08:00 varje dag, det första jag gör när jag går upp är att tvätta ansiktet med min CeraVe foaming cleanser. Sen gör jag min skincare (alltså hudvård), då tar jag min ögonkräm, min byoma moisturizing gel crem ibland blandar jag dig med en CC-crem i färgen medium. Sen gör jag mina bryn men mitt brow gel som heter got2b, medans brynen torkar gör jag mina fransar. Då använder jag min ögonfransböjare och tar min telescopic och sky high waterproof mascara. Sen medan fransarna torkar tar jag min Sephora concealer och sedan blandar jag ut det med min beautyblender. Sen tar lite kräm bronzer från milk och lite milk blush, sen tar jag lite puder bronzer och puder blush från classyd paletten som är från Caia. Sen tar jag setting spray från Sephora, och sen är mitt smink klart. Då borstar jag håret och då är klockan 07:10, sen äter jag frukost och då brukar jag äta flingor med mjölk. Sen borstar jag tänderna och byter om, jag brukar ha typ jeans och en stickad tröja. Sen är klockan 07.30 och då har jag 15 minuter kvar tills jag ska gå till skolan och då brukar jag mysa med min hund Pepsi eller så kollar jag tik tok. Sen tar jag på mig ytterkläder och går, det tar typ 5 minuter för mig att gå till skolan vilket innebär att jag är framme 07:50. De ämnena jag har är Engelska, No, Svenska, So, Teknik, och då slutar jag 13:50. När jag kommer hem brukar jag vara med mina vänner eller om vi har prov så går jag hem och pluggar. På tisdagen och torsdagen har jag även fotbollsträning, på tisdagen börjar den 18:30 och på torsdagen börjar den 18:00. Eftersom den börjar 18:30 på tisdagen så börjar jag göra iordning mig 17:15. Då börjar jag med att ta bort mitt smink och sätta upp mitt håret i en tofs, sen byter jag o till mina öis kläder. Sedan äter jag middag, sen åker jag till öis gården och tränar i 1,5 timme alltså 18:30-20:00 sen åker jag hem. Då börjar jag med att ta bort mitt smink och då använder jag NIVEA Double Effect Eye Make-up Remover till mina fransar och min Nivea MicellAIR Water Sensitive Skin till resten av ansiktet, sedan duschar jag då använder jag l’Oreal Paris shampoo och balsam. Sedan när jag är klar lägger jag i l’Oreal Paris hårolja i topparna. Sen gör jag min skincare (alltså hudvård), då tar jag först min ögonkräm sen tar jag min nivea kräm, sedan tar jag mitt ordinary serum, sedan tar jag min byoma moisturizing gel crem och sist men inte minst tar jag min byoma balancing face mist. Sen äter jag kvällsmat och då är det flingor med mjölk, sen borstar jag tänderna i 4 minuter. Jag brukar lägga mig runt 21-22 men ibland blir det såklart senare. Sen sover jag.

Det här var en dag i mitt liv

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Sigrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05962

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Böskolans friskola

Klass

5@

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!