Mitt Liv

Berättat av Vilhelm

Född 2012. Böskolans friskola. 5#.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

29.01.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

..På en normal måndag..

Idag vaknade jag av min stökiga väckarklocka klockan 06:45.Efter att jag har vaknat och gjort mig i ordning så går jag till skolan 1 km. På en måndag har jag mentorstid, svenska, matte, so, så och sedan engelska som mina lektioner. Mentorstid så går vi igenom veckobrevet och då har vi också klassråd och matråd .När vi har svenska så skriver vi på en instruerande text. Och ibland jobbar vi med grammatik. Som verb, adjektiv och substantiv.

Efter svenskan så har vi matte, på matten så ska vi göra fyra steg som är ungefär 40 uppgifter. Och sedan när man har blivit klar med fyra steg så kan man göra extra uppgifter som finns i en bok som heter utmaningsboken. Och matte är mitt favoritämne.

Efter matten så har vi so, i so så skriver vi just nu om en uppgift som heter mitt liv. Och det handlade om att vi ska skriva om hur vi har det nu år 2024. Så om typ 50 år så kan man läsa det som man har skrivit och jämföra hur vi har det nu och hur ni har det.

Efter so har vi engelska så vi brukar göra olika saker. Men på tisdagar så har vi 15 glosor från förra veckan. Under veckans gång så kan man öva på sina glosor. Men man kan också träna på glosorna hemma. Och just nu på engelskan så ser vi på en film.

Och efter att vi har haft engelskan så har slutat klockan 14:05 så går jag hem. Så vi har i genomsnitt 6 timmar på en skoldag. Efter att jag har slutat så går jag hem och spelar oftast Fortnite. Just nu är det chapter 5 season 1 och jag undrar vilken säsong det är när någon läser det här. Förresten just nu är jag 11 år och den 16 april fyller jag 12 år.

Just nu när jag skriver det här är det den 29/1 2024 klockan 12:37. Ibland efter skolan så leker jag med min kompis Charlie. Här om dagen så byggde vi en snöigloo. Det tog uppemot två timmar för oss att skotta ihop all snö för hand. Sedan grävde vi ur snöhögen och sedan la vi upp snön från insidan av snöhögen uppe på den så att den blir större. se bild

Men nu, ungefär fem dagar senare, hade det smält.

Efter att jag har spelat så äter så spelar jag tills 21:15, och sedan går jag och sover.

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Vilhelm

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05914

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Böskolans friskola

Klass

5#

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!