Mitt Liv

  • pappa

Berättat av Leia

Född 2012. Böskolans friskola. 5#.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En vanlig torsdag

Min dag börjar med att jag vaknar av mitt alarm som ringer halv sju på morgonen. Sedan går jag till köket och gör frukost. Jag brukar oftast äta en macka eller yoghurt med flingor.

På min macka brukar jag ha smör,ost och skinka, jag tar vaniljyoghurt med chokladflingor. Jag brukar dricka ett glas med mjölk eller päronsaft.

Efter min frukost går jag in i mitt rum och sminkar mig. Efter det så väljer jag kläder för dagen, det brukar bli lite stressigt eftersom jag inte brukar hitta strumpor. Sedan går jag och borstar tänderna och sätter på mig mina ytterkläder.

Efter det så går jag till skolan och det tar ungefär tio minuter. Jag går ungefär kvart i åtta. När jag kommer till skolan så har vi lektioner och raster. Rasterna brukar vara tio till trettio minuter och lektionerna brukar vara en timma.

På rasterna så spelar jag fotboll, på torsdagar har både tjejerna och killarna plantid, men på måndagar har killarna sin plantid hela dagen och på tisdagar har tjejerna sin plantid. Resten av veckan fram till fredag har alla plan tiden i våran klass. När tjejerna inte har plantid så brukar vi stå och titta på.

Efter sista lektionen kl 14:40 så går jag hem och gör mellanmål. Vi får lunch på skolan men det brukar inte alltid vara så gott. När jag kommer hem brukar jag antingen koka snabbnudlar, den bästa smaken är stark i det lilafärgade paketet. När jag har ätit går jag in i mitt rum och gör de sista uppgifterna på matteläxan. Sedan tittar jag på Netflix en stund innan jag måste byta om. Jag har fotboll klockan 18:00 och jag brukar åka halv sex.

Jag gör mig ordning vid 17:00 och då sätter jag på mig mina fotbollskläder. Min träning håller på till halv åtta.

När jag kommer hem så går jag in i duschen, efter det så går jag till mitt rum och sätter på mig pyjamas. Jag går sedan till Köket för att äta middag.

När jag har ätit upp går jag in på rummet och tittar på mobilen eller ipaden. Efter en stund går jag och borstar tänderna och går och lägger mig. Där är min dag slut.

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Leia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05922

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Böskolans friskola

Klass

5#

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!