Mitt Liv

Berättat av Ingrid

Född 2012. Böskolans friskola. 5#.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.02.2024

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag 2024

Jag vaknar av att min mamma väcker mig, klockan är 06:40. Jag går upp och går på toa. Idag ska jag ha på mig ett par vida jeans som är gröna, en vit långärmad tröja som jag stoppar in innanför byxorna. Ibland sminkar jag mig, concealer, mascara, highlighter, bronzer och blush. Jag går ut i köket och äter en fralla med smör och ost. Jag dricker ett glas juice och går in på toaletten och borstar tänderna.

Jag sätter på mig ytterkläder och sedan går jag till skolan med min lillasyster. Vi brukar ta bussen en hållplats och sedan gå. Men vi går inte på samma skola, så vi skiljs åt och går åt varsitt håll.

I skolan har vi mentorstid sedan Svenska, Matte, So och Engelska. På Engelskan så har vi läxförhör. Efter det tittar vi på en film som heter “The boy in the dress” och svarar på frågor om den. På matten jobbar vi i matteboken och pluggar inför ett matteprov som vi ska ha nästa vecka. Nu är det lunch och det blir köttbullar med potatis och brunsås. Mums! Fast jag är vegetarian så jag får äta vegobullar. På lunchrasten så leker vi pantgömme och Lucia kom sist till stången så hon räknar. Jag brukar alltid gömma mig bakom förskoleklassens och ettornas hus, men nu springer jag och några andra till baksidan.

Efter rasten har vi två lektioner till och sedan är skolan slut!

Jag, Lucia, Ebba, Elise, Elsa,Sigrid, Amelie och Thea ska till teatern nu. Vi ska ta bussen tillsammans dit och jag har med mig en bar som jag ska äta på vägen. Idag är det extra många som följer med. Egentligen brukar det bara vara jag och Sigrid. Vi har gjort iordning oss nästan hela dagen, färgat håret (med tusch), kommit på en dans som vi ska dansa för förskoleklassen och planerat vilka som ska följa med och inte. Det här ska bli jättekul!

Nu är vi snart framme och jag har ätit upp min bar med chokladsmak. Först tar man buss 60 och sedan 17 bussen. Det är en backe ner till skolan där teatern ligger och vi springer ner för den. Teatern börjar om två minuter!

Precis i tid! Idag så ska vi börja med uppvärmning. Vi leker en lek som heter ” här kommer vi” och sedan gör vi lite improvisationsteater.

Vi tar bussen hem tillsammans också och alla verkar tycka att er har varit kul!

När jag kommer hem så har mamma Sara lagat spagetti med vegetarisk köttfärssås. Min pappa Christian kommer hem från jobbet precis i tid till maten. Alva är hos en kompis så hon är inte med och äter.

Efter middagen gör jag min SO-läxa i mitt rum. Jag sitter vid skrivbordet och gör läxan på min dator. Nu har Alva kommit hem och vi sätter oss och tittar på film i vardagsrummet.

Klockan är kvart över åtta och jag och Alva går ner till badrummet för att borsta tänderna. Jag sätter på mig pyjamasen och kryper ner i mig sköna säng. Jag läser lite i min bok, sedan somnar jag. Det har varit en lång och rolig dag!

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Ingrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05926

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Böskolans friskola

Klass

5#

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!