Mitt Liv

Berättat av Majken

Född 2012. Böskolans friskola. 5#.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag (Majken) bor med min mamma Elle(41 år), pappa Henrik (42 år) och min lillasyster Hedvig(5 år). Jag har bott i vår lägenhet i ca 5 år, vi flyttade från en annan mindre lägenhet när jag var 6, 7 år. Vi har

5 rum + kök och 2 toaletter. 2 av rummen är mitt och Hedvigs rum. Sen har vi ett kök och ett vardagsrum. Vi har ett verktygsrum med en printer och mitt och Hedvigs rum. Mamma och pappa delar rum. Jag sover i mitt rum och Hedvig sover hos mamma och pappa. I mitt rum finns en dörr som leder till en balkong, därifrån ser man asfaltsvägen nedanför. Jag brukar mysa ner oss i vår gamla lädersoffa som är så gammal så att det är hål lite här och var, men den är så mjuk efter alla år! Det är nog min favorit plats. Oftast när jag är hemma spelar jag, jag tittar inte så mycket på serier. Vi har köpt ett nytt spel nu som heter Hollow Knight tror jag.

Mamma säger att man ska plocka undan talricken efter sig och att man ska städa när man är klar med något, men det gör ändå ingen.(inte ens hon gör det!)

Oftast brukar det vara jag som går ned med soporna, städar bort hedvigs leksaker i vardagsrummet eller plockar bort pappas saker från MITT skrivbord. Fast jag tror jag bara inbilllar mig att jag gör så mycket saker, jag är ganska lat! Det är nog mamma som gör mest…

(^ω^)

Publicerat

20 februari 2024

Berättat av

Majken

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01758

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Böskolans friskola

Klass

5#

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!