Mitt Liv

Berättat av Alexandra

Född 2012. Insjöns skola. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

08.12.2023

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag i samarbete med Nordiska museet

Min dag 2023

Hej, jag heter Alexandra och är 11 år och har en häst som heter Tage, jag håller på med ridning. Första gången jag red var jag 2 år när min mamma hade häst när hon var yngre.

Jag vaknar av att min lilla syster väcker mig men om jag är hos pappa så väcker han mig vid typ 6 tiden. När jag vaknar tittar jag vad klockan är på mobilen. Sedan jag har fått ur mig från sängen bäddar

jag och klär på mig. Om det är kallt sätter jag på mig varma kläder, om det är sommar sätter jag på mig typ kjol och en T-shirt. När jag klätt på mig går jag ner och äter, jag äter macka med smör och dricker te om jag är hos mamma. Om jag är hos pappa äter jag smörgås och dricker vatten.

Efter det går jag och borstar tänder och hår . När jag är klar har jag typ 10 min kvar, då tittar jag på mobilen. Sedan går jag och klär på mig jacka. Jag får vänta på bussen /tåg men kan även få skjuts för att komma till skolan. Efter skolan åker jag buss /tåg hem och äter mellis.

Jag tycker om skolan. Mina bästa ämnen är bild, slöjd och svenska. Mina bästa dagar är tisdag och fredag. På tisdagar har jag slöjd och på fredagar dansar jag. Jag går i en bra klass där jag har kompisar.

Sedan jag ätit klart gör jag läxor i mitt rum. Om jag får läxa gör jag det efter skolan. Jag brukar rida hos mamma, hos pappa chillar jag . Sedan när jag ridit klart kollar på mobilen, så kollar jag på typ instagram när pappa kommer hem vid 16.00 så lagade han middag . När mina två bonussyskon och min låtsas mamma kommer hem blir det middag, efter att vi ätit kollar vi på telefonen. När min lilla syster ska sova borstar vi alla tänderna. Det är samma hos mamma. Sedan när min bonus lillebror ska sova så ska jag sova om 30 min. Då jag sätter på mig pyjamas och sover sedan .

Publicerat

18 februari 2024

Berättat av

Alexandra

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05872

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Insjöns skola

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!