Mitt Liv

Berättat av Märta

Född 2012. Enskedefältets skola. Årskurs 5C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Tisdag

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att baka.

Jag spelar fotboll i Hammarby.

Jag går i klass 5C

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Märta, jag ska berätta om en vanlig tisdag i mitt liv.

Dagen börjar med att jag blir väckt klockan 07.00 av mamma eller pappa. Jag vill oftast ligga kvar i min säng en stund innan jag går upp och kolla på mobilen. Oftast får mamma eller pappa komma och försöka få upp mig ur sängen så att jag inte kommer försent.

När jag har gått upp ur sängen så kollar jag i min garderob för att se vilka kläder jag ska ha på mig. Oftast blir det ett par jeans, en T-shirt och en tjocktröja. När jag satt på mig kläderna går jag upp och sätter mig och äter frukost med familjen. Det brukar vara stressigt på morgnarna för att jag har en 6- årig lillasyster och en 9- årig lillebror och dom ska också iväg till skolan. Vi i familjen försöker ändå att äta frukost tillsammans så det blir en bra start på morgonen. Till frukost brukar jag oftast äta en ljus macka med smör, ibland har jag något pålägg på, t.ex ost eller tomat. Ibland äter jag också yoghurt med müsli, för mamma och pappa tycker att det är viktigt att vi får i oss mycket frukost så att vi ska orka med dagen. Till frukosten dricker jag oftast smoothie med bär eller äpplejuice.

När jag ätit klart frukosten går jag ner till badrummet i källaren och borstar tänderna. Sedan går jag in till mitt rum där jag tvättar ansiktet och borstar mitt hår. Efter det så brukar jag ha väldigt bråttom, så jag skyndar mig att packa min ryggsäck med min iPad och någon frukt eller ett knäckebröd som jag kan äta i skolan, om jag blir hungrig.

Oftast brukar jag gå till skolan, men ibland cyklar jag. Mamma brukar komma ner i hallen och säga hejdå till mig.

När jag kommer in i klassrum, så måste man lämna in mobilen i mobilskåpet. På tisdagar börjar vi med Svenska, där jobbar vi just nu med den här texten som du läser just nu. Efter svenskan har vi kortrast, då är vi ute på skolgården. Jag brukar oftast gå runt på skolgården och prata med mina vänner, eller spela fotboll.

Efter rasten så har vi Engelska, där arbetar vi med lite olika grejer just nu, sedan har vi So där vi just nu arbetar med Medeltiden. Efter So:n har vi lunch, till lunch på Tisdagar brukar vi oftast få någon slags fisk. Efter lunchen har vi långrast, på Tisdagar under långrasten brukar jag oftast spela fotboll. Efter rasten så har vi slöjd. Jag har syslöjd, där vi just nu arbetar med att virka. Efter slöjden så har vi studie stöd, där kan man jobba ikapp eller göra läxan om man vill. Man måste inte gå på studiestödet om man inte vill.

När jag kommer hem, så brukar jag oftast äta mellis. Oftast youghurt med müsli. Sen går jag ner i mitt rum, och kollar på min mobil.

På Tisdagar har jag fotbollsträning, vi hinner inte laga middag innan den börjar, så jag får äta efter träningen. När jag bytt om till mina träningskläder, går jag upp och packar min träningsväska. Oftast brukar jag bli skjutsad med bil till träningen.

På träningen brukar vi först köra uppvärmning, som oftast är en springövning. Sedan så brukar vi köra någon övning, oftast avslutar vi med match. När träningen är slut, så åker jag bil hem.

När jag kommer hem, så värmer jag resterna från middagen och äter. Sedan duschar jag av mig, byter om till mina sovkläder och går till soffan. Vi brukar titta på något innan vi ska gå och lägga oss. Vi tittar en stund på hela Sverige bakar, som är ett baktävlings-program. Efter det går jag ner i mitt rum och smörjer in mig med en hudkräm och borstar igenom mitt hår. Sedan går jag upp och dricker lite te. Jag säger godnatt till min lillasyster och min lillebror, för dom ska gå och lägga sig. Jag tittar lite mer på tv innan jag ska gå och lägga mig. Sedan går jag ner och borstar tänderna. Efter det så lägger jag mig i sängen. Mamma eller pappa brukar oftast läsa något för mig innan jag ska sova. När dom läst klart, släcker jag lampan och säger godnatt till mina föräldrar. Sedan somnar jag.

Publicerat

12 februari 2024

Berättat av

Märta

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05766

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

Årskurs 5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!