Mitt Liv

Berättat av Wilma

Född 2011. Insjöns skola. 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.12.2023

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag heter Wilma berg och jag är 12 år och jag bor i Leksands kommun ( insjön)

och Jag älskar att rida och jag går på ridskola, jag älskar även att vara med mina vänner och familj. Jag gillar även att åka slalom och skridskor.

Jag har 3 katter 2 som är tvillingar som heter Sixten och Gusav som ät 5 år och en lillebrorsa till tvillingarna som heter Jonatan och är 4 år gammal.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

En dag i mitt liv brukar börja med att jag vakna ich 10 min innan mitt alarm på mobilen går på kl 06.30, och då går jag upp ur sängen och tar på mig min morgon rock och bäddar sängen. Sedan brukar jag gå ner och ta en snabb duch, efter de så klär jag på mig mina kläder för dagen och därefter så sätter jag mig vid mitt sminkbord och fixar skincare, smink och hår. När jag har fixat mig så går jag till köket för att äta frukost och då brukar jag äta rostad macka med smör, ost och skinka och så dricker jag kaffe eller iskaffe. Medan jag äter frukost så kollar jag på min mobil. Oftast kollar jag på TikTok, Snapchat eller Instagram eller något på Youtube.

Klockan 07.30 brukar jag börja gå till skolan som börjar 08.00 så har vi lektion i 1 h 30 min. Sedan har vi en 30 min lång rast till 10.00 och kör vi på till 12.10. Då går vi till Solhem där vi äter lunch. Efter lunchen så har vi rast till 13.00. Vi slutar runt ikring 15. Vissa ämnen vi har är: No, So, Sv, Eng, Bild, Musik, Slöjd.

Efter skolan brukar jag vara med familj eller vänner, förutom på onsdagar då jag har ridning. Jag rider i grupp 2 av 3 grupper och ridningen håller på i 30 min fast jag brukar rida en häst till och från ridhuset som heter Sting. På kvällen brukar jag ta en duch och efter det dricker jag 2 glas vatten och sedan går jag och lägger mig kl 21, 22, men då brukar jag kolla på mobilen i 30 min ich. Jag tycker att dagarna rullar på ganska snabbt även om det känns segt i stunden.

Min familj består av skilda föräldrar och hos min pappa som heter David som är 37 år gammal bor min storebror som heter Loke och är 13 år gammal, och våra 3 katter och min bonusmamma som heter Åsa som är 39 år gammal.

Hos mamma som heter Sandra som är 39 år gammal bor även min bonuspappa som heter Fredrik och är 39 år gammal, och min bonus syster som heter Hailie och är 9 år, min halv syster Wera som är 1 år gammal och mitt halvsyskon som ska komma 2024. Jag går varannan vecka hos mina föräldrar så jag är hos dem lika mycket.

Hemma hos mamma tvättar jag min egen tvätt efter som hon har så mycket att göra ändå, och hos båda hjälper jag med disken.

Huset hos pappa är rött med vita knutar och 2 altaner, vi har även ett garage och ett uthus som är rött med vita knutar.

I själva huvudhuset så är inredningen vit eller grå.

Huset hos mamma är ett stenhus som är grott och ett uthus som också är grott av sten, vi har även en lekstuga som är röd. Inredningen i huvudhuset är också vitt eller grått.

Ibland när jag är med kompisar efter skolan så är vi ju med varandra, på vintern så brukar vi åka skridskor och spela hockey, när vi åker skridskor så åker vi på skolan eller insjöns IP.

Wilma berg 12 år

2023- 27/11

Publicerat

15 januari 2024

Berättat av

Wilma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/05714

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Insjöns skola

Klass

6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!