Mitt Liv

  • Jag, Harriet.

  • Jag, Harriet.

  • Jag, Harriet.

  • Min mamma, Anna.

Berättat av Harriet

Född 2009. Bagarmossens skola. 4d.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Harriet och är 10-11år. Jag går i 4D på Bagarmossens skola. Jag tycker om att rida och har ridit på ridskola i 4 år.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

I lördags klev jag upp kl. 08:00 och åt frukost, kläde på mig ridkläder och borsta tänderna. Sen kl. 09:00 satte jag mig i bilen med mamma och åkte till min ridning. Kl. 09:30 var jag framme och väntade på att dem i ridgruppen innan skulle bli klara. Kl. 10.00 var dem klara och vi i min ridgruppen fick ta hästarna. Jag fick en häst som heter Nighty. Vi ryktade hästarna och kratsade deras hovar i ca en kvart. Sen gick vi in på ridbanan. Jag satt upp på Nighty med hjälp av min mamma. Idag red jag barbacka, alltså utan sadel. Jag brukar oftast rida barbacka men ibland med sadel, det beror på vilken häst jag får. Vi skrittade, travade och galopperade. Kl. 11:00 var min rid lektion klar. Jag sa hejdå till Nighty och satte mig i bilen påväg hem. Kl. 11:30 kom jag hem. Vi åt lunch kl. 12:00 med min kusin, hennes mamma och hennes pappa. Jag åt pasta med sesamnuggets. Sen gick vi en promenad till Söderbysjön och klättrade i en slags varggrotta. Jag fick ett telefonsamtal av min kompis. Hon frågade om jag ville vara med henne och jag sa ja. Så jag gick ifrån min familj och gick hem till henne. Vi tittade på en serie på Netflix. Sen gick vi och handlade lördagsgodis på mitt kort. Jag köpte en Marabou mjölkchoklad men daim i. Marabou är det största choklad märket i Sverige. Sen gick vi hem till henne igen och tittade på serien och TikTok tills det blev middag. TikTok är en app där man kan göra korta klip med musik och titta på andras. Jag gick hem till mig och åt middag. Då åt jag två potatisar, två kötbullar och tre tomater. Det är ganska lite men jag var inte så hungrig. Jag och mamma tittade på en film tillsammans på kvällen och jag åt upp mitt godis. Lite efter det gick jag på toa, borsta tänderna och bytte om till mina sovkläder. Sen så la jag mig. Jag somna ca kl. 00:00. Det är ganska sent för mig men på lördagar brukar jag få lägga mig ganska sent eftersom jag inte brukar göra något på söndagsmorgonen.

Publicerat

18 maj 2020

Berättat av

Harriet

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00132

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Bagarmossens skola

Klass

4d

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!