Mitt Liv

Berättat av Signe

Född 2008. Lilla Nacka Skola. Åk 4-5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en tjej på 12 år som bor i Nacka. Jag spelar basket och har gjort de i 2,5 år. Jag bor varannan väcka hos min pappa och varannan hos min mamma. Hos min mamma bor även min hamster Mimmi som är 1,5 år. Jag har även en lillebror som är tre år yngre en mig.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min Födelsedag! Min dag började med att jag blev väckt klockan sju med frukost på sängen. Idag fyller jag 12 år. Jag fick en munk, Amerikanska pannkakor och varm choklad till frukost. Min pappa och bror sjöng och filmade mig. När jag hade käkat upp min frukost så gav pappa mig en lapp, det var en ledtråd till en skattjakt. På den stod de att jag skulle gå till ett ställe där det låg en till ledtråd och så höll det på tills sista lappen som ledde mig till en present. I paketet låg det ett mobilskal som tyvärr inte passade min mobil. Då sa pappa att vi skulle byta det efter skolan som börjar klockan nio. När jag hade gjort mig i ordning för skolan så gick jag. Det tog mig ungefär fyra minuter för jag bor ganska nära skolan. Jag kommer till skolan och går till vårt klassrum då mina kompisar kramar mig och säger grattis. Jag får ganska många gratulationer. Sedan när skolan började så gjorde jag o mina kompisar födelsedagsmellis. Vi gjorde amerikanska pannkakor igen. Pannkakorna åt vi efter lunchen och det var såå gott. Klassen sjöng för mig, sedan fortsatte skolan och vi hade musik. Klockan halv tre slutade jag skolan. Jag gick hem.

När jag kom hem öppnade jag min present som jag hade fått av min kompis. I paketet låg det två doftljus. De luktade såå gott och jag blev jätteglad. Sedan åkte jag och pappa och bytte mitt mobilskal. De fick bli ett mörk grönt skal, för det jag ville ha fanns inte i min storlek. Jag har en iPhone 8, men imorse fick jag ett skal för en iPhone X. När vi var klara åkte vi och hämtade upp min lillebror som slutade klockan tre. Min lillebror går i tvåan så han är tre år yngre en mig. Vi åkte hem.

När vi kommit hem la jag mig i min soffa på mitt rum och kollade på min iPad. Efter ett tag så kom mamma. Hon skulle käka med oss ikväll. Mina föräldrar är skilda och har varit det i ett halvår. Medan mamma och pappa lagar middag som idag skulle bli kyckling med nudlar, så gjorde jag tårtan. Den bestod av en botten som var gjord av krossade Digestive kex, ett lager av karamelliserad mjölk, banan och sist men inte minst grädde. När jag var klar med tårtan sa mamma att jag skulle ta på mig hörlurar och ögonbindel, så skulle hon gömma mina presenter. Sedan ringde hon mig så jag hörde henne i mina hörlurar. Hon styrde mig så jag skulle veta vart jag skulle gå och när jag var klar gick jag till mitt rum för att öppna mina presenter. När jag kom in i mitt rum stod mina kompisar där och sa ”GRATTIS”. Jag blev rädd och såå glad. Vi pyntade med ballonger och massa annat pynt. När vi hade pyntat klart skulle vi äta middag. Maten var jättegod och när vi var klara fick jag en stor kartong av dem som de sa att jag skulle öppna. Jag tog av locket. De första jag såg var en duschtvål, men det var så mycket mer än en tvål. De hade fixat ett helt spa kit till mig. Sedan gick vi ut till vår innergård. Vi lekte fubb och kurragömma. Vi var ute i typ 45 minuter innan vi skulle äta tårtan. När vi hade käkat upp gick vi ut igen. Vi hoppade studsmatta som låg på en innergård mittemot vår innergård. När klockan var halv nio kom deras föräldrar och hämtade dem. Innan jag skulle sova kollade jag på TV med pappa. Sedan gick jag och la mig vi klockan halv tio.

Publicerat

24 maj 2020

Berättat av

Signe

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00165

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Lilla Nacka Skola

Klass

Åk 4-5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!